Gå til sidens hovedinnhold

Linjedommer ble sparket i hjel

Nå har en far og seks tenåringer blitt dømt til fengsel.

En nederlandsk domstol har dømt en far og seks tenåringer til fengsel fra ett til seks år etter at en linjedommer døde som følge av flere spark mot hodet etter en fotballkamp.

Richard Nieuwenhuizen ble sparket flere ganger av rasende juniorspillere fra fotballklubben Nieuw Sloten etter en kamp i desember.

Den 41 år gamle linjedommeren døde tidlig neste morgen på sykehus.

Nå er sju personer, hvorav seks er tenåringer, dømt for forsettlig drap etter å ha sparket linjedommeren mot hodet og overkroppen.

Kun én av de i alt sju tiltalte tenåringene ble frikjent.

Den eneste voksne tiltalte ble dømt til seks års fengsel, mens ungdommene ble dømt til å tilbringe opptil to år i et ungdomsfengsel.

Dommeren fastslo at ingen av angriperne hadde til hensikt å drepe mannen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sønnen vitne
Det brutale overfallet sjokkerte det fotballgale Nederland. 41-åringen var frivillig med som linjedommer da hans egen 15 år gamle sønn skulle spille kamp. Sønnen var vitne til at faren ble utsatt for grov vold og påført dødelige skader.

Under rettssaken hevdet forsvarerne at linjedommeren hadde slengt ukvemsord etter juniorspillerne, som alle hevdet sin uskyld. En av guttene innrømmet imidlertid i retten å ha sparket linjedommeren i skulderen.

DNA-bevis
En annen av de tiltalte ungdommene nektet å forklare seg i retten etter at det ble lagt fram bevis for at linjedommerens DNA var funnet på fotballstøvelen hans.

Den dømte 51-åringen, som er far til en av tenåringene, hevder å ha forsøkt å skille spillerne og linjedommeren, noe aktoratet ikke festet lit til.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om seks års fengsel for faren, mens tenåringene risikerte opptil to års fengsel. (©NTB)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken