RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Link på nye eventyr

Du vet aldri hva Nintendo finner på. «The Legende of Zelda: Four Swords Adventure» ser snodig ut på papiret, men den japanske kjempen leverer nok engang varene.

Den ondre vindguden Vaati har sluppet fri, de vakreste damene i Hyurle er forsvunnet og Link har delt seg i fire. Kaos hersker, men gjennom 24 oppdrag skal Link og gjengen gjennopprette ro og orden.

Gøy for deg selv
Sitter du for deg selv, er «Four Swords» et underholdende rollespilll skodd over nesten samme lest som seriens tidligere spill. Den største forskjellen er at du ikke lenger beveger deg i en fri verden, men mellom ulike oppdrag som foregår på lukkede områder.

Du styrer de fire Link-ene selv, og takket være et glimrende kontrolloppsettet går alt som en drøm. Formasjonsbytter, som er påkrevd for å klare enkelte oppgaver, og figurskifte blir fort naturlig.

Oppgavene du møter krever alle lagarbeid. De mest opplagte løses ved at det står en Link på hver knapp eller at alle fire må til for å flytte en stein. Heldigvis får de små grå kjørt seg mer utover i spillet. Belønningen kommer i form av diamanter eller andre skatter som gjør helten(e) både sterkere og kraftigere.

Fantastisk med flere
Med flere spillere blir opplevelsen fantastisk. Prinsippene er de samme som når du er alene, men kompisene styrer de andre figurene. Skattene tilfaller den som er griskest, og siden alle vil ha den barskeste figuren blir det mye kniving. Samtidig må dere hele tiden samarbeide om og komme videre. «Four Swords» setter selv det beste vennskap på prøve.

Stemningen blir spesielt amper når dere er innendørs. «Four Swords» krever at du har en GBA koblet til maskinen per spiller når det er flere spillere.

Utendørs fungerer den stort sett som en håndkontroll, men inne i huler og hus blir konsollen ditt private kamera. Ingen andre enn de som er i nærmest omkrets kan se hva du driver med (og vice versa), men samarbeid står like sentralt. Med mindre du er glimrende på å gi eller ta ordre, kan disse seksjonene få noen og enhver til å fly i flint.

Meget godt
Har du fire GBA-maskiner og link-kabler er «The Legend of Zelda: Four Swords Adventure» vidunderlig. Jo færre dere er, jo svakere blir opplevelsen. Men heldigvis betyr Nintendo-svakt «Meget godt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere