RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linker mobilbruk til kreft

Sist oppdatert:
Ny studie taler ikke bra for mobilavhengige.

(SIDE2): Nok en gang har forskere funnet en link mellom økt kreftrisiko og hyppig mobilbruk, melder BBC Health.

Større sjanse
Forskere har undersøkt 500 israelere som har utviklet kreft i spyttkjertler i munn og svelg og sammenlignet mobilbruken deres med 1300 friske personer.

De som hadde brukt telefonen mot den ene siden i flere timer om dagen hadde 50 prosent større sjanse til å utvikle kreften, skriver forskerne i The American Journal of Epidemiology.

Tidligere har utallige undersøkelser og studier fokusert på økt risiko for svulst for dem som bruker mobiler, og resultatene viste at det ikke var økt risiko for å få kreft.

Men forskerne ved Tel Aviv Universitet sier disse undersøkelsene som regel har fokusert på svulster, og ofte ikke har hatt med seg langvarige brukere.

- Mer forskning
Kreft i spyttkjertler i munn og svelg er en ganske sjelden sykdom. Ifølge BBC diagnostiseres 230.000 briter med kreft hvert år, men bare 550 av disse tilfellene er relatert til den type kreft.

Ifølge Dr. Siegal Sadetzki, som ledet forskningen, er mobilbruk i Israel generelt sett større enn i mange andre deler av verden, men mener dette gir et innblikk i hvordan langvarig og intens bruk av mobil kan påvirke helsen.

Men, legen påpeker at ingenting kan konkluderes, det trengs mer forskning på området.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere