*Nettavisen* Nyheter.

Linn Alice (22) ante ikke at hun var gravid. Så fikk hun plutselig vondt i ryggen

NYBAKT MOR: Linn Alice Repvik Karlsen og den lille datteren som overrumplet hele familien. Foto: Privat

En time senere var ei lita jente født.

10.11.14 20:08

Kjetil Røkenes (23) skjønte ikke hva det var da samboer Linn Alice Repvik Karlsen (22) plutselig fikk fryktelig vondt i ryggen. En time seinere ble han pappa til ei lita jente, skriver Nordlys.

- Jeg rakk ikke å tenke i det hele tatt. Jeg bare sto der likbleik og så livredd ut mens ungen kom til verden på soverommet hjemme, forteller nybakt pappa Kjetil Røkenes til Nordlys.

Det var Folkebladet som lørdag fortalte den utrolige historien om paret på Tennevoll i Lavangen som ikke visste at de var gravide før de plutselig ble foreldre. Dramaet utspant seg forrige fredag ettermiddag da Linn med ett fikk sterke smerter i ryggen. Hun var alene hjemme i leiligheten og ringte til samboer Kjetil som var i nabolaget.

- Vi hadde ikke peiling på hva det var. Jeg syntes det var litt skummelt at ho hadde fått så vondt i ryggen. Hun hadde mer vondt enn om hun bare hadde fått seg en smell, forteller Kjetil.

Nabo ble jordmor
Det unge paret ringte legevakta, fortsatt uten å vite hva ryggsmertene kom av, og skulle etter planen kjøre til Setermoen for å få Linn undersøkt. Men smertene ble så sterke at hun ikke klarte å sette seg i bilen. I stedet varslet de naboen, Ragnhild Hanssen Rydningen, som er sykepleier.

- Jeg hørte på stemmen til Kjetil at noe var galt, så jeg skyndte meg. Straks jeg så Linn, skjønte jeg at det ikke var vanlige ryggsmerter. Jeg har født selv, og forsto kjapt at det var en fødsel på gang. På det tidspunktet skjønte Linn det selv også, forteller hun.

Over på sju minutter
Rydningen sier det tok maks sju minutter fra hun kom inn døra til den lille jentungen var født.

- Det var bare å hoppe i det, prøve å holde seg rolig og hjelpe til litt. Ungen kom uansett, og det gikk kjempefort, sier hun.

- Men du hadde ikke noe utstyr for å være jordmor?

- Vi hadde en flink pappa som sprang og hentet vaskekluter og håndklær, men ellers ingenting. Det var en spennende opplevelse, og da skriket kom og vi så at ungen hadde fin farge var lettelsen enorm hos alle, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØSTER: - Kem e du? undrer nok Emilie som plutselig fikk ei søster forrige fredag. Foto: Privat


Alt var i skjønneste orden med både mor og barn, ei lita jente som viste seg å veie 3.298 gram og måle 48 centimeter. De to ble deretter sendt med ambulanse til Narvik sykehus hvor de ble et par dager.

- Jeg tenkte at hun bare hadde lagt på seg litt
I reportasjen i Folkebladet fortalte Linn at hun ikke ante at hun var gravid, gikk på jobb som vanlig og ikke merket svangerskapet slik hun hadde gjort da hun ble mor første gang, da hun fikk Emilie i fjor.

- Linn gikk på jobb et par kilometer hver dag. Opp og ned Sneverbakken, og den er bratt. Hun var i kjempeform og merket ikke noe, forteller Kjetil.

- Mistenkte du ingenting?

- Jeg har spurt, men hun avkreftet at hun var gravid.

- Vistes det ikke på henne?

- Jeg tenkte at hun sikkert bare hadde lagt på seg litt, sier Kjetil, som dagen etter fødselen også ordnet nytt hus til familien da den lille leiligheten på Sneverbakken brått var blitt altfor liten.

- Men du lar deg ikke overrumple av en fødsel en gang til?

- Nei, det kan du trygt si. Jeg vil nok mistenke det lenge før, humrer Kjetil Røkenes.

Les flere saker i Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.