RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linux truer Windows i India

Sist oppdatert:
Microsoft presses på de store markedene. Samtidig som kinesiske myndigheter skviser ut Windows, ser ekspertene Linux som en økende trussel for Microsoft i India.

Microsofts operativsystemer er fremdeles dominerende i India, men Warren C. Pratt, leder i Silicon Graphics Inc. (SGI), tror den voksende Linux-skaren i India vil fortsette å vokse.

Støtter Linux
En av hovedfaktorene som skiller Linux fra Windows, er at oppbyggingen av Linux er tilgjengelig for alle, og at store mengder programmerere verden over videreutvikler originalen stadig.

- innenfor teknologi, forskning og forsvar er trenden at Linux vises stadig mer interesse, sier Pratt.

- I India har Linux alle muligheter til å vokse raskt, spesielt med tanke på at landet allerede har en av de største gruppene av Linuxtrilhengere allerede, samtidig som det vitenskaplige miljøet er et av de største i verden, fortsetter Pratt.

At indiske myndigheter oppfordrer til bruk av såkalt åpen kildekode skader heller ikke Linux.

Senker utgiftene
- Linux skaper stor interesse fordi det holder kostnadene nede. Kjøper du nyeste versjon av Windows, må du gjerne kjøpe ny PC i tillegg for å tilfredsstille kravene til minne og hastighet, mener Prasad V. Medury, som leder SGIs arbeid i India.

En Windows-pakke til en PC koster rundt 150 dollar i India. Red Hat, som distribuerer Linux i India, hevder de tar en tidel av den summen.

- Med Linux blir du ikke holdt som gissel. Det er ideelt for bedrifter og myndigheter som leter etter muligheter til å stanse veksten i IT-utgifter, sier Medury til nyhetsbyrået AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere