Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linux truer Windows i India

Sist oppdatert:
Microsoft presses på de store markedene. Samtidig som kinesiske myndigheter skviser ut Windows, ser ekspertene Linux som en økende trussel for Microsoft i India.

Microsofts operativsystemer er fremdeles dominerende i India, men Warren C. Pratt, leder i Silicon Graphics Inc. (SGI), tror den voksende Linux-skaren i India vil fortsette å vokse.

Støtter Linux
En av hovedfaktorene som skiller Linux fra Windows, er at oppbyggingen av Linux er tilgjengelig for alle, og at store mengder programmerere verden over videreutvikler originalen stadig.

- innenfor teknologi, forskning og forsvar er trenden at Linux vises stadig mer interesse, sier Pratt.

- I India har Linux alle muligheter til å vokse raskt, spesielt med tanke på at landet allerede har en av de største gruppene av Linuxtrilhengere allerede, samtidig som det vitenskaplige miljøet er et av de største i verden, fortsetter Pratt.

At indiske myndigheter oppfordrer til bruk av såkalt åpen kildekode skader heller ikke Linux.

Senker utgiftene
- Linux skaper stor interesse fordi det holder kostnadene nede. Kjøper du nyeste versjon av Windows, må du gjerne kjøpe ny PC i tillegg for å tilfredsstille kravene til minne og hastighet, mener Prasad V. Medury, som leder SGIs arbeid i India.

En Windows-pakke til en PC koster rundt 150 dollar i India. Red Hat, som distribuerer Linux i India, hevder de tar en tidel av den summen.

- Med Linux blir du ikke holdt som gissel. Det er ideelt for bedrifter og myndigheter som leter etter muligheter til å stanse veksten i IT-utgifter, sier Medury til nyhetsbyrået AFP.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!