RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad: - Han har svært liten livsgnist

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Anders Behring Breivik mistrives på isolat.

Terroristen Anders Behring Breivik (32) mistrives i isolasjonen i fengselet. Politikilder tror 32-åringen ikke skjønte hva isolasjon faktisk innebar, skriver Dagbladet.

- Han sier at han nå har en livsgnist på 10 prosent. Hva som egentlig ligger i det er litt vanskelig å si, sier forsvarer Geir Lippestad til avisen.

Lippestad møtte sin klient i Ila fengsel onsdag. Det skal imidlertid ikke være konsekvensene av terroren og massedrapene som tynger Breivik, men isolasjonen i fengselet.

Friga terroristens samtale med politiet
Representanter fra både Oslo politidistrikt, Nordre Buskerud politidistrikt i tillegg til leder for beredskapstroppen og Politidirektør Øystein Mæland holdt torsdag ettermiddag pressekonferanse hvor de ville besvare kritikken som har vært rettet mot politiet etter håndtering etter massakren på Utøya 22. juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her ble også lydloggene som viser at Anders Behring Breivik forsøkte å overgi seg to ganger før han ble pågrepet av politiet frigitt. Begge gangene var det den terrorsiktede som la på røret.

Les lydloggene ord for ord her

Rapport fra politiet
Politidirektør Øystein Mæland fortalte innledningsvis at politiet jobber for å utarbeide en rapport om politiets håndtering under terrorangrepene. Dette blir gjennomført uavhengig av 22. juli-kommisjonen.

Trodde det var flere gjerningsmenn
Politiet forklarte også at de naturlig nok fikk mange henvendelser etter massakren på Utøya, og etter opplysningene de fikk lagde Beredskapstroppen seg et bilde av at det kunne være mellom to og fem gjerningsmenn på Utøya. I tillegg at de trodde at gjerningspersonene hadde kraftige tohåndsvåpen med kikkertsikte i tillegg til sprengstoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere