RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad: - Vi vil ikke be om nye sakkyndige

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Selv om terrorsiktede Anders Behring Breivik er uenig i rapporten fra de sakkyndige, har han sammen med sine forsvare besluttet å ikke be om å bli undersøkt på nytt.

Dette forteller hans forsvarer Geir Lippestad til NTB fredag ettermiddag.

- Breivik sier at han ikke vil be om en ny sakkyndig rapport eller at det skal bli oppnevnt nye sakkyndige. Han har ikke tillit til at nye sakkyndige vil gjøre en mer riktig vurdering av ham, sier Lippestad.

Den rettsmedisinske kommisjon gikk torsdag god for erklæringen av Anders Behring Breivik som paranoid schizofren, og flere bistandsadvokater og psykiatere har vært uenige i de sakkyndiges vurderingen.

Lippestad og de to medforsvarerne, Odd Ivar Grøn og Tord Jordet, var i Ila fengsel for å snakke med Breivik om at kommisjonen ikke har noen vesentlige bemerkninger til erklæringen. Sammen kom de fram til at de vil innkalle ulike eksperter som vitner i den kommende rettssaken.

- Breivik ønsker å bli vurdert av personer med kunnskap om politisk motivert vold, historie og statsvitenskap, sier Lippestad som tror det er en klok og riktig beslutning.

Rettssaken skal etter planen starte 16. april.

- Breivik ser fram til saken mot ham starter og han får anledning til å forklare seg, sier Lippestad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere