Gå til sidens hovedinnhold

Lippestad håper på nye Breivik-avhør neste uke

Oslo (NTB): Forsvarerne til Anders Behring Breivik har sammen med politiet diskutert hvordan de kan finne en løsning på den terrorsiktedes avhørsnekt. Partene håper avhørene vil komme i gang igjen neste uke.

Breivik har nektet å la seg avhøre siden 11. januar, da han avbrøt samtalene med politiet under avhøret. Bakgrunnen er uenighet om hvilken avtale som tidligere er inngått mellom siktede og politiet om bruk av PC på cella.

Ifølge Breivik skal politiet ha lovet ham fri tilgang til PC uten internett, men med tekstbehandlingsprogrammet Word, samt en printer på cella under hele soningen. Politiet på sin side mener de kun har lovet ham tilgang til dette fram til rettskraftig dom foreligger.

Mandag møttes forsvarerne til terrorsiktede og politiet i Oslo for å diskutere hva som kan gjøres for å få avhørene i gang igjen.

- Vi har kommet fram til noe som vi tror vil bidra til å løse dette, men det er flere parter involvert som må få si sin mening. Vi håper å komme fram til en løsning som alle kan akseptere, og vi håper at avhørene kan starte igjen neste uke, sier forsvarer Geir Lippestad til NTB. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial