RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad kan bli ordfører

Foto: NTB Scanpix
Arbeiderpartiet lanserer kjendisadvokat Geir Lippestad som mulig ordfører i Oslo.

– Det er jo veldig hyggelig å høre. Det setter jeg stor pris på, sier Geir Lippestad selv til NRK og poengterer at han aldri har fått noen konkret henvendelse om å stille som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

– Så det har jeg ikke hatt noen mulighet til å stilling til. Dette blir et rent hypotetisk spørsmål, sier advokaten som forsvarte Anders Behring Breivik under rettssaken etter 22. juli.

Det er leder Jan Bøhler i Oslo Arbeiderparti som lanserer Lippestad som en mulig kandidat til å ta over ordførervervet etter Høyres Fabian Stang etter valget i 2015, men ifølge NRK skal også Lippestad ha blitt nevnt blant politikerne på Stortinget.

– Vi må ha en ordførerkandidat som kan matche Fabian Stangs popularitet og det folkelige han har ved seg. Han eller hun må være populær på et eget grunnlag, og ikke en kopi av Fabian Stang, sier Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti til NRK.

– Geir Lippestad er en mann som nyter enorm respekt blant folk flest. Han er en av svært få som har potensial til å kunne bli en reell utfordrer til Fabian Stang, sier en svært sentral Ap-kilde.

I høst ble Lippestad styreleder i Agenda, som er en sosialdemokratisk tenketank. Lippestad sier at han gjorde dette fordi han har et stort samfunnsengasjement, men sier at han ikke har hatt planer om større politiske verv.

Den formelle nominasjonsprosessen starter i august 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere