RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad må overbevise om tilregnelighet

Oslo (NTB): Aktoratet har bedt om at Anders Behring Breivik blir dømt til tvungent psykisk helsevern. Fredag skal forsvarerne legge ned sin påstand og dermed avslutte den ti uker lange rettssaken.

Det blir tiltalte selv som får avslutte det hele med en sluttbemerkning. Han har bedt dommeren om å få en hel time. Det gjenstår å se om ønsket oppfylles.

Etter at forsvaret har gjennomgått sin prosedyre og lagt ned sin påstand fredag, vil aktoratet få mulighet til å komme med en kommentar, før fem overlevende og etterlatte skal komme med sine bemerkninger.

Breivik har så langt ikke erkjent straffskyld og påberopte seg ved rettssakens begynnelse nødrett.

Når retten heves fredag er det et variert bevismateriale som er blitt lagt fram for dommerne, gjennom tre forskjellige perioder. Første del var Breiviks egen forklaring, der han fikk forklare seg fritt om forberedelsene, bakgrunnen for terroren og selve handlingene 22. juli i fjor. Deretter var tiden kommet for vitneprovene til overlevende, vitner og etterlatte. Etter de berørtes vitneprov var det klart for å gå dypere inn i tilregnelighetsspørsmålet og Breiviks psyke.

Dommerne trekker seg fra og med neste uke tilbake for å skrive dommen. 11. juli vil det bli opplyst når dommen faller. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere