RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad til EU med råd mot ekstremisme

Oslo (NTB): Om to uker skal Anders Behring Breiviks forsvarere til EU for å forelese om hvordan ekstremisme på internett må forebygges.

Advokat Geir Lippestad (48) fikk selv en bratt læringskurve om ekstreme miljøer på internett da han ble Anders Behring Breiviks forsvarer for et drøyt år siden. Om to uker skal han og kollega Vibeke Hein Bæra fortelle EU-parlamentet hva de tror er riktige grep for å forebygge radikalisering av ungdom og unngå flere terrorangrep i framtiden.

Lippestad innser at ungdom i dag er mye mer utsatt for skjult ekstremisme enn hva de var tidligere. Advokaten sier at framtiden vil stille store krav for å utruste unge til å se farene og peker på at skolen har en avgjørende funksjon.

- Vi er et multikulturelt samfunn og kan ikke endre det. Vi må gi ungene verdier om hva som er bra og hva som er dårlig med det. Men framfor alt må vi lære dem hva som er skummelt med ekstremisme og hvordan de kan identifisere dem som står for det, sier Lippestad.

Tirsdag foreleste advokaten under et seminar arrangert av Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) om sine erfaringer med ekstremistiske klienter. Han skulle trekke paralleller mellom det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen i 2001 og fram til terrorhandlingene 22. juli i fjor da Anders Behring Breivik drepte 77 personer. I Benjamin-saken var Lippestad forsvarer for Ole Nicolai Kvisler som ble dømt til 17 års fengsel for sin lederrolle under drapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere