Rett før påske i fjor, fikk Tønne sjokkbeskjeden: Ektemannen Kyrre Holm Tønne Johannessen hadde vært utro.

Les også: Lisa Tønne fikk illebefinnende: - Jeg går helt i svart

- Det er voldsomt å vise barna, og meg selv, at det går an å komme tilbake og rette opp i ting. Vi mennesker er både stygge og snille. Alle tar idiotiske valg, alle kan gå seg vill. Det handler bare om hvordan du velger å stå i det etterpå. Om du velger å eie feilene du har gjort, slik Kyrre gjorde, sier Tønne til VG lørdag.

Vil ikke skamme seg

Komikeren fortalte om utroskapen i podcasten «Tusvik og Tønne», som har 90.000 unike lyttere per uke. Resultatet ble at det kokte over i sosiale medier. Det førte også til mange presseetiske diskusjoner.

Ekteparet flyttet fra hverandre - og sammen igjen.

- Han har ikke klandret meg én gang

I VG-intervjuet forteller Tønne om følelsen av svik, det å føle seg dum, alle blikkene og at hun ikke ville skamme seg etter at mannen hadde bedratt henne.

- Det er voldsomt å snakke om utroskap offentlig. Det er vel knappest noen som har gjort det her til lands. Kyrre kunne ha snudd flasketuten. Han kunne ha sagt «Vel, jeg har driti meg ut, men nå har du dratt den for langt, Lisa». Men det gjorde han ikke, ikke én gang har han klandret meg for at jeg gjorde utroskapen offentlig, i stedet har han stått i det, sier komikeren til VG.

I intervjuet forteller Tønne at det er avgjørende at ektemannen aldri har forsøkt å unnskylde seg eller undergrave sviket - og at det har vært rom for alle hennes følelser etterpå: Sjokk, avmakt, sinne, sorg - og at slik må det være livet ut.

Nettavisen har forsøkte å komme i kontakt med Kyrre Holm Tønne Johannessen for en kommentar til denne saken.

- I prinsippet straffbart

Nettavisen har i flere artikler omtalt Podcast-sendingene til Tusvik og Tønne, der komikerne Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne blant brukte podcasten til å æreskjelle en navngitt person.

Les: Lisa Tønne: - Kyrre visste at jeg skulle snakke om dette

Gunnar Stavrum: «Ett sted må de få tømme seg»

Det er ikke uproblematisk å «tømme seg» i en podcast, ifølge ekspert på ytringsfrihet og personvern, advokat Jon Wessel-Aas.

- Det å offentliggjøre private opplysninger om andre identifiserbare mennesker, hvor det ikke er en kontekst hvor ytringsfriheten kan forsvare det, er i prinsippet straffbart, mener han.

- Alle har en ytringsfrihet, med en rett til å fortelle om livet vårt, som hendelser som har påvirket eller preget oss. Dette har vært et dilemma både i journalistikk og i litteratur, ifølge Wessel-Aas.

Les også: Ekspert om «Tusvik & Tønne»-podcast: - Er i prinsippet straffbart

- Norsk lov gjelder

Mens pressen er underlagt Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten (VVP), ligger podcasten til Tusvik og Tønne fritt tilgjengelig på iTunes.

- Denne podcasten er ikke underlagt pressens etiske regler, men underlagt norsk lov. Selv om beskyldninger som fremmes skulle vise seg å være sanne, kan det være i strid med straffelovens paragraf 267 om krenkelse av privatlivets fred, forklarte assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening Nettavisen i fjor vår.