*Nettavisen* Nyheter.

Lisas antatte drapsmenn ukjente for litauisk politi

DØD: 17-år gamle Lisa Holm ble funnet død utenfor Lidköping natt til lørdag. To menn fra Litauen er siktet for drap. Foto: Scanpix/politiet

De to litauiske mennene som er siktet for å ha drept Lisa Holm (17), er ikke tidligere kjenninger av litauisk politi.

14.06.15 14:00

De to sesongarbeiderne som er siktet for å ha drept Lisa Holm (17), blir avhørt på nytt av politiet søndag.

Samtidig fortsetter de tekniske undersøkelsene i området der 17-åringen forsvant for en uke siden, og der hun ble funnet natt til lørdag.

– Vi kommer til å ha sterk tilstedeværelse i området også i dagene som kommer, sier polititalsmann Tommy Nyman til Aftonbladet.

Politiet og påtalemyndigheten har til tirsdag med å avgjøre om de tre pågrepne i saken skal framstilles for varetektsfengsling.

Les også: Politiet vet ikke når Lisa Holm (17) døde

En kjenning
De to litauiske mennene som er siktet for drap, var i Sverige som sesongarbeidere. Ifølge naboer har de vært i Sverige flere år på rad.

Litauisk politi opplyser til Expressen at en av dem er tidligere kjent for politiet, uten å ville kommentere dette ytterligere.

Ifølge Andrzej Roginski står litauisk politi klar til å bidra med den informasjonen svensk politi måtte trenge i saken.

– Jobbet på kafeen
En kvinne er også pågrepet, siktet for å ha bidratt til å skjule en kriminell handling. Hun er ikke litauisk statsborger, ifølge Aftonbladet.

Flere medier har meldt at hun er gift med en av de drapssiktede mennene. Ifølge Expressen jobbet hun med rengjøring på den samme kafeen som Holm, der 17-åringen sist ble sett.

Politiet ble oppmerksomme på de tre i forbindelse med et funn fredag kveld, og de ble tatt inn til avhør. Et par timer senere ble Holm funnet død, og de tre ble siktet i saken.

Alle de tre siktede er i 30-årene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag