Gå til sidens hovedinnhold

Lise: - Dette er usunt for barna

- De burde ikke høre bestefar snakke stygt om deres far.

Eks-svigersønnen til Carl I. Hagen har hatt en hektisk dag etter at Hagens kronikk i Aftenposten sto på trykk.

Der går Frp-nestoren til kraftig angrep mot eks-svigersønnen som skjulte sin legning for hans datter.

«Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig. Han visste om sin legning, men valgte selv å lyve om det, og han valgte selv å innynde seg overfor min datter under falskt flagg», skriver Hagen i kronikken i Aftenposten.

Eks-svigersønn Lise Lindalen deltar i «Jentene på Toten».

- Proppfull av fordommer
- Hagen burde kjenne meg bedre og satt seg inn i terminologien: Jeg er ikke transvestitt, jeg er «transkjønnet» eller «trans». Han er så proppfull av fordommer, og det har jeg alltid visst, så dette bekrefter inntrykket, sier Lise Lindalen til Nettavisen.

- Det er usunt for barn å høre at deres bestefar snakke stygt om sin far, legger hun til.

Lise tar sterk avstand fra at konflikten nå brettes ut:

- Det kommer ikke noe godt ut av en slik debatt i det offentlige rom. Hagen gjør at mange ikke tør å stå frem med sin identitet, og viser veldig tydelig sine fordommer, som han har overført til sine barn, sier eks-svigersønnen Lise, som ikke vil snakke om barna.

- Jeg vil ikke svare på spørsmål om barna, men de har ikke hatt det lett. Deres bestefar har også vært fraværende, inntil han nå kommer på banen, hevder Lise.

- Fortrenger
Lise er «far», men på full vei til å bli kvinne.

- Det er en lang og kronglete vei, som tar sin tid. Derfor er jeg fortsatt mann på jobb og kvinne hjemme. Med tiden blir jeg full kvinne, men jeg vil alltid være barnas far, slår hun fast.

- Du sier du visste om din legning da du var seks år. Hvorfor tok det så lang tid før du gikk ut med historien?

- Vi er laget slik at vi fortrenger og benekter vanskelige ting og ikke vil innrømme overfor oss selv at det er slik. Mange av oss tror også det skal gå over, derfor har det tatt så lang tid, sier Lise.

- Å gå fra å være mann til kvinne er en lang prosess, så man begynner hjemme. Dette vet godt Carl Ivars datter, så det burde være godt kjent for ham også, sier Lise oppgitt.

Fikk ikke lese gjennom
Lise sier at hun først ble kjent med at kronikken skulle komme på trykk, tirsdag kveld.

- Fikk du tilbud om å lese gjennom den?

- Nei, jeg spurte om det, men fikk til svar at den var en «upublisert artikkel», så den måtte jeg lese i avisen i dag, sier hun - som mener artikkelen aldri skulle ha vært på trykk.

- Tullete og sensasjonsjournalistikk
- Det er kun fordi Carl I. Hagen står bak artikkelen, at Aftenposten trykker den. Dette er tullete og bare sensasjonsjournalistikk, så her bør avisen tenke seg nøye over hva de vil være i tiden fremover, sier Lise.

Datteren til Carl I. Hagen, Camilla Lindalen, bekrefter overfor Nettavisen at hele familien støtter kronikken:

- Jeg har gitt mitt samtykke til kronikken. Både barna og jeg stiller oss bak den, sier hun til Nettavisen - og forteller at det har vært stor pågang på familien i etterkant.

Les også: Dattera til Hagen: - Det føles godt

- Godt å komme frem med vår versjon
Camilla Lindalen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før torsdag, men svarer likevel på ett spørsmål:

- Hvordan føles det at denne historien nå er ute i det offentlige rom?

- Det føles godt for oss å komme frem med vår versjon, siden Lise har valgt å eksponere meg og barna over så lang tid, sier hun til Nettavisen.

De fire barna som er involvert, er alle over ti år gamle.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken