Gå til sidens hovedinnhold

Lise fikk denne gjennom ruta

Hønsehauk krasjet med terrassevinduet.

– Da jeg gikk ut for å hente avisa, fant jeg en stor fugl utenfor huset. Den lå midt i en haug av glass, sier Lise Skjefstad, skriver Lokalavisa Øyene.

- Ulykka må ha skjedd i løpet av natta, for vi har verken hørt eller sett noe til det, forteller Lise.

Hun og mannen bor høyt oppe i skrenten ovenfor Nestvikveien på Torød.Og de må ha sovet godt den natta det skjedde, for det kan neppe ha gått lydløst for seg da den vel halvkilo tunge rovfuglen i stor fart krasjet med terrassevinduet som er 0,5 centimeter tykt.

Vi tar turen ut til Torød for å se på både fuglen og skadene, og vi blir en smule overrasket over hva den arme fuglen har stelt i stand. Hele ruta, som måler cirka to kvadratmeter, er blitt smadret. Midt i haugen av knust glass ligger hønsehauken med brukket nakke og knust nebb.Glasset ligger spredt utover på bakken. Det ser nesten ut som om noen har slått ut glasset med ei stor og tung slegge.

– Er det ikke rart at den lette fuglen har gått tvers igjennom denne glassruta, sier Lise og tar opp en bit av det knuste glasset.Normalt brukes det tykt glass i terrassevinduer som ligger utsatt til for vær og vind. Slik som her på høyden hos familien Skjefstad.Vi løfter forsiktig, og nærmest litt ærbødig, opp den døde, prektige rovfuglen. Den er stivfrossen etter å ha ligget ute i kulda, men føles likevel både myk og varm å holde rundt. Det som imidlertid er litt rart, er at den ligger med sammenslåtte vinger. Det kan jo muligens tyde på at den har vært på jakt og stupdykket etter byttet da den traff vinduet.

Er det første gangen dere har fått en fugl i vinduet her?

- Neida. Dessverre er det rett som det er noe som flyr i terrassevinduene våre, men aldri har vi sett en så stor fugl som denne, sier Lise og titter ned på hauken.

Les flere saker fra Lokalavisa Øyene her.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken