RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lisensrunde i uklart farvann

Sist oppdatert:
Internasjonale oljeselskaper har nå blitt invitert til å legge inn anbud på 12 letelisenser utenfor kysten av det omdisputerte landområdet Vest-Sahara
Det frigjøringsbevegelsen for Vest-Sahara, Polisario som står bak lisensrunden. Det er fortsatt det nordvestafrikanske landet Marokko som kontrollerer landområdet som ligger i sør.

Emhamd Khadad som sitter i Polisarios ledelse, sier til Finacial Times at han håper på politiske konsekvenser av lisensrunden som kan bringe Vest-Sahara-spørsmålet tilbake til toppe av FNs sakskart.

Oljeselskapene Woodside Petroleum og Premier Oil skal begge ha uttrykt interesse for å sikre seg leteblokker i forbindelse med at lisensrunden ble lansert i London tirsdag, melder FT.

Det norske seismikkselskapet TGS-NOPEC har tidligere gjennomført seismikkstudier i farvannet på utsiden av Vest-Sahara.

Kampen om frigjøring for Vest-Sahara har pågått siden 1976 da Spania trakk seg ut av kolonien. Siden 1979 har Marokko hatt militær kontroll over den tidligere kolonien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere