RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lissepasning til Baksaas

Sist oppdatert:
Den russiske teleministeren Leonid Reiman kommer med en lissepasning til Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas' i den russiske kampen.
Den russiske teleministeren Leonid Reiman sier han støtter Telenor i krigen mot investeringsselskapet Alfa Group.

Telenor og Alfa Group kriger om kontrollen i det russiske mobilselskapet Vimpelcom. Etter at de to partene startet kranglingen om en tidligere inngått aksjonæravtale, har de to sterke eierne i Vimpelcom stått steilt mot hverandre.

Reiman sa torsdag at han støtter Telenors sise forsøk på å slutte kranglingen om den finansielle disputten, skriver nyhetsbyrået Dow Jones.

Telenor foreslo mandag at den russiske mobiloperatøren VimpelCom kjøper 100 prosent av den ukrainske mobiloperatøren Kyivstar for kontanter. Samtidig vil Telenor at den som byr den høyeste prisen, får kjøpe hele Vimpelcom.

- Telenor tror at dersom transaksjonen gjennomføres som foreslått, vil det være til beste for Kyivstar, VimpelCom og VimpelComs aksjonærer, så vel som for Telenors aksjonærer, og vil legge grunnlaget for å stanse Alfas angrep på Telenors eierinteresser i VimpelCom og Kyivstar, skrev Telenor i en melding.

- Det er ikke det verste forslaget for Telenor å kjøpe 100 prosent av Vimpelcom, sa Reiman til en gruppe utenlandske journalister torsdag.

Og han sa videre:

- Jo fortere denne konflikten løses, jo bedre er det for hele industrien, uttalte den russiske ministeren, ifølge Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere