Gå til sidens hovedinnhold

Listene til høsten valg er klare - se alle kandidatene i din kommune her

Nå kan du sjekke hvem som er på valg i høstens kommune- og fylkestingsvalg. Odvar (95) er eldst blant 54.254 kandidater.

Valgdirektoratet har fredag offentliggjort alle valglistene til årets kommune- og fylkestingsvalg.

Oversikten viser alle partier og grupper som stiller lister og alle kandidatnavn.

Klikk her for å gå til Nettavisens tabell over alle lister og kandidater til årets kommunestyrevalg

(Tabellen, som du også finner nederst i denne saken, viser fylke, kommune, partikode, partinavn, kandidatnummer, kandidatnavn, kandidatens fødselsår, kjønn og stemmetillegg)

Nettavisens opptelling viser 54.254 navn som er kandidater til et kommunestyre. Eldstemann på oversikten er Odvar Omland, kandidat nummer 29 på lista til Asker KrF. Han er født i 1923 og vil være 96 år når valget går av stabelen.

- Lukter sagmugg

- Jeg er bare listefyll, sier KrFs superveteran Omland til Nettavisen om sin plass nederst på valglista i sin kommune.

- Det er som en gammel sirkushest som lukter sagmugg. Jeg fikk spørsmål om jeg ville stå på lista og svarte at det er greit, hvis dere plasserer meg langt ned.

- Hva om du likevel blir valgt inn i det nye kommunestyret?

- Nei, det anser jeg som utopi. Det er det ingen fare med, sier Omland, opprinnelig fra Skien i Telemark. Han har en lang karriere bak seg inn og ut av politikken siden han på 1950-tallet første gang gang begynte i kommunepolitikken i Sauherad, der han fungerte både som varaordfører og ordfører. Han har også vært varamann til Stortinget og har møtt der:

- Jeg fikk lire av meg et innlegg i 1979 om betydningen av nærbutikken, men det hjalp jo ikke stort, ler 95-åringen. Han har fortsatt å følge med i politikken både på riksplan og lokalplan og er en aktiv samtalepartner for tillitsvalgte i partiet.

Asker er forøvrig en av flere kommuner hvor det stilles lister som er felles med nabokommuner de skal slå seg sammen med - i dette tilfellet Hurum og Røyken.

462 attenåringer

I den andre enden av aldersskalaen finner vi blant andre Gjertrud Marie Eide Sæther, kandidat nummer 52 på Arbeiderpartiets liste i Bydel Østensjø. Hun er en av 462 18-åringer på valglistene i kommunestyrevalgene rundt om.

Valgdagen er mandag 9. september. Noen kommuner holder også valg søndag 8. september.

Fra nyttår er det 11 fylker og 356 kommuner. Det er disse fylkene og kommunene det skal velges folkevalgte til 9. september.

Klikk her for å gå til alle valglistene på valg.no

Last ned oversikt (PDF-filer) med lister til kommunestyrevalget i 2019 her:

Agder

Innlandet

Møre og Romsdal

Oslo

Rogaland

Troms og Finnmark

Trøndelag

Vestfold og Telemark

Vestland

Nordland

Viken

Se 54.254 kandidater til årets kommunestyrevalg her. Scroll sidelengs og bla fra ark til ark for å se hele lista. Du kan også søke på navn, kommunenavn og partinavn i søkefeltet øverst til venstre.

Kommentarer til denne saken