RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug: - Jeg skjønner at dette vekker reaksjoner

Asylsøkeren Leila Bayat ble pisket 80 ganger etter å ha blitt deportert fra Norge til Iran Kilde: IRAN HUMAN RIGHTS
Asylsøkeren Leila Bayat ble pisket 80 ganger etter å ha blitt deportert fra Norge til Iran Kilde: IRAN HUMAN RIGHTS
Sist oppdatert:
En iransk kvinne ble returnert til Iran etter avslag på asylsøknad i Norge. Denne uken ble hun angivelig straffet med 80 piskeslag.

Den iranske kvinnen Laila Bayat (36) ble dømt til 80 piskeslag for å ha drukket alkohol på en privatfest med venner i Iran i 2007. Etter å ha blitt løslatt mot kausjon, flyktet Bayat til Norge sammen med sønnen i 2009, og søkte asyl for å slippe avstraffelse i hjemlandet.

Bayat fikk imidlertid avslag på asylsøknaden i Norge og ble returnert tilbake til Iran 8. mars i år. Dommen skal ha blitt effektuert med 80 piskeslag i Teheran tirsdag denne uken, ifølge Iran Human Rights, som var de første til å omtale saken.

Utlendingsnemnda (UNE) bekrefter overfor Nettavisen at de anså dommen som falsk.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til Nettavisen at det er nødvendig å komme til bunns i saken.

- Jeg forstår at denne saken vekker reaksjoner hos folk, det gjør den også hos meg. Jeg skjønner også at folk flest ønsker å vite hva som har skjedd. UNE har informert departementet om at de nå undersøker hva som har skjedd og hvorfor det har skjedd. Det er helt nødvendig å komme til bunns i dette. Jeg vil understreke at jeg som politiker ikke har noen befatning med avgjørelsene i enkeltsaker, uttaler Listhaug i en skriftlig kommentar til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere