RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug: - Vi må diskutere de reelle utfordringene, ikke stikke hodet i sanden


Innvandrings- og integreringsminister Syvli Listhaug (Frp) mener politiinspektør Thomas Utne Pettersen tar opp et viktig tema i sin kronikk, og poengterer samtidig at det er viktig å ikke skjære alle over én kam. 
Innvandrings- og integreringsminister Syvli Listhaug (Frp) mener politiinspektør Thomas Utne Pettersen tar opp et viktig tema i sin kronikk, og poengterer samtidig at det er viktig å ikke skjære alle over én kam.  Foto: NTB scanpix
Sist oppdatert:
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug skryter av politiinspektør Thomas Utne Pettersen for å ta opp fremmedfrykt.

Politiinspektør Thomas Utne Pettersens kronikk på Nettavisens gjesteblogg om fremmedfrykt har torsdag fått stor oppmerksomhet. Kronikken er til nå delt hele 8400 ganger. 

I innlegget skriver Utne Pettersen, som er politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, at han mener folks fremmedfrykt overfor asylanter og flyktninger er «høyst rasjonell og berettiget». Han presenterer tall som tegner et bilde av at det er utenlandske menn som står bak en betydelig del av kriminaliteten i Norge. 

På Nettavisens Facebook-vegg hylles politiinspektøren for å tørre å sette fingeren på et problem som få snakker om.

Nederst i artikkelen kan du også delta i debatten på Facebook. 

- Viktig å ikke skjære alle over en kam

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er en av dem som har reagert på Facebook: 

«Vi må diskutere de reelle utfordringene, ikke stikke hodet i sanden. Flott at denne politimannen tør å ta opp realiteten i sin jobb, samtidig som det alltid er viktig at vi ikke skal skjære alle over en kam», skriver hun. 

Les også: Politiinspektørens kronikk hylles i sosiale medier - refses av Ap-politiker

Hennes partikollega Ulf Leirstein skriver: 

«Anbefaler alle å lese dette. Her er fakta knyttet til et tema hvor enkelte raskt tar frem rasist-kortet mot oss som har påpekt de åpenbare utfordringene knyttet til innvandringen». 

Storhaug: - Handler om vår trygghet

Hege Storhaug, leder i Human Rights Service, skriver: 

«Kan noen vennligst få denne fantastiske politimannen inn i toppolitikken og det snarest! Snakker om å snakke rett fra levra - og med dokumentasjon i front. Han kler av hykleriet og politisk ledelses svik, som ikke minst handler om vår trygghet som borgere. Imponert! Min og HRS sin erfaring er at det nettopp er i politiet det sitter særdeles mange med den fremste ekspertisen på innvandringens konsekvenser på bakken. Gled dere til å lese!»

Gunnar Stavrum: Stopper tall om innvandrer-krim

(Artikkelen fortsetter under) 

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Stein Erik Lauvås (t.v.) reagerer på kronikkforfatter Thomas Utne Pettersens utspill om det han mener er rasjonell fremmedfrykt.

- Svært uryddig 

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Stein-Erik Lauvås er kritisk til utspillene til Thomas Utne Pettersen: 

- Jeg reagerer på det han sier om at politikerne i fjor skulle overby hverandre om å ta inn flest flyktninger. Da antar jeg at han refererer til diskusjonen om Norge skulle forplikte seg til en engangsløsning om å ta inn flere kvoteflyktninger. Han påstår, slik jeg leser det, at et slikt vedtak med å ta inn 8.000 gjennom FNs kvoteflyktningsystem vil føre til massiv grov kriminalitet, overgrep og integritetskrenkelser. Da blir det mildt sagt svært uryddig, sa Lauvås til Nettavisen tidligere torsdag kveld. 

NETTAVISEN MENER: Er innvandrere mer kriminelle enn andre? Det skal SSB ha 230.000 kroner for å svare på 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere