RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug ber om lov til å vise fram listene

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Landbruksdepartementet ber First House om lov til å offentliggjøre Sylvi Listhaugs kundeliste fra hennes tid i byrået.

Forespørselen er fremsatt i et brev departementet sendte til First House mandag, melder NRK. Brevet er lagt ut på Landbruksdepartementets nettsider sammen med flere andre brev knyttet til den mye omtalte kundelisten.

Både landbruks- og matminister Listhaug og departementet holder fast på at de ikke kan levere ut listene av hensyn til taushetsplikten. Listhaug viser til konfidensialiteten hun var pålagt som ansatt i First House, mens departementet trekker fram forvaltningslovens bestemmelser om forhold «det vil være av konkurransemessig betydning å hemmeligholde».

Departementsråd Leif Forsell mener listen likevel kan offentliggjøres dersom de som har krav på taushet samtykker. Derfor har han bedt First House vurdere om listen kan frigis.

First House-sjef Per Høiby sier til VG at han ikke ønsker å gi noen pekepinn på hva selskapet vil skrive i sitt svar til departementet.

- Men vi kommer naturligvis til å svare, understreker han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere