RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug deltar hos omstridt TV-predikant


Listhaug frir til de kristne: - Jeg har fått mange tilbakemeldinger og støtte fra kristne velgere.
Listhaug frir til de kristne: - Jeg har fått mange tilbakemeldinger og støtte fra kristne velgere. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
«For oss er dette viktig, da vi ber for våre kjære statsråder hver eneste dag.»

Kristen-kanalen Visjon Norge er omstridt på grunn av frittalende uttalelser og brev hvor de ber om penger.

Sjefen selv, Jan Hanvold, forteller i et innlegg på Facebook at kanalen får storfint besøk torsdag.

«Det er jo også hyggelig at regjeringen inviterer seg selv til Visjon Norge. Vi får også besøk av statsrådene Listhaug og Solvik Olsen under torsdagen Studio Direkte. For oss er dette viktig, da vi ber for våre kjære statsråder hver eneste dag.»

Jan Hanvold

- Støttte fra kristne

Nettavisen har vært i kontakt med Listhaug. 

- Hvorfor vil du stille opp i «Studio direkte»?

- Den siste tiden har det vært store diskusjoner i offentligheten om flyktningpolitikken, og om at Den norske kirke driver politikk i tillegg til religion. Jeg har fått mange tilbakemeldinger og støtte fra kristne velgere, sier Listhaug til Nettavisen.

- Hvorfor vil du kobles til Visjon Norge?

Fakta: Fakta om Visjon Norge

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Visjon Norge ble grunnlagt i 2003 og var den første kristne tv-kanalen som sender 24 timer i døgnet i Skandinavia. Kanalen har 60 ansatte som jobber med TV-produksjon og radiosendinger. Kanalen har en kristen profil, og den finansieres først og fremst gjennom gaveinntekter.
  • En stor del av inntektene kommer fra støttepartnere som gir faste månedlige beløp. I 2014 hadde selskapet TV Visjon Norge AS 94,8 millioner kroner i driftsinntekter og et driftsresultat etter skatt på 9,5 millioner kroner.

(Kilder: Wikipedia, proff.no).

- Jeg ønsker derfor å stille opp i medier hvor jeg kan få frem vårt budskap på dette området og forklare i ro og mak hvilken begrunnelse vi har for mitt og partiets standpunkt. Jeg har vært hos Visjon Norge før for en del år siden, og det var en hyggelig opplevelse. Jeg var også tilstede under Oslo symposium i mars 2015 og holdt et innlegg der. Jeg ser frem til å være med på direktesending på torsdag på Visjon Norge, sier hun.

Statsråden har ikke svart på følgende spørsmål:

- Hva synes du om at Hanvold skriver « Må vi som Guds folk gi dem det beste Norge har, nemlig evangeliet om Jesus, som er en Guds kraft til frelse»?

- Har du hatt noen betenkeligheter med å stille opp på dette?

Ber for «vekkelse iblant disse stakkars menneskene ...»

I samme Facebook-innlegg tar sjefen, Jan Hanvold, opp asylstrømmen:

«Med flyktningestrømmen innover landet vårt, står vi ovenfor store utfordringer. Og vi trenger å be om at dette blir til nye muligheter. Og ber for vekkelse iblant disse stakkars menneskene som har flyktet ifra krig og elendighet. Må vi som Guds folk gi dem det beste Norge har, nemlig evangeliet om Jesus, som er en Guds kraft til frelse. Så det er bra at menigheter og organisasjoner, oppsøker asylmottak, å inviterer flyktningene til sine menigheter.»

Da er det thankgiving på torsdag. Aksjonen om å be for alle i Norge er over. Ennå engang har det blitt bedt for alle i...

Posted by Jan Hanvold on 23. november 2015


Nettavisen har i en rekke saker sett nærmere på Visjon Norges virksomhet.

Les: Går millioner i overskudd - sender ut «tiggebrev»
Les også: - Anstendige kristne bør ta avstand fra Visjon Norge
Les også: TV-predikant: - Jeg kommenterer ikke anonyme anklager

- Så ubibelsk som det kan bli

Utsagn som «Om en kvinne får brystkreft, så kan dette skyldes at hun er misunnelige på naboens bryster», satte sinnene i kok i vår.

Les også: Bruk kredittkort. Når miraklene uteblir, får du pengene tilbake

Nettavisen skrev i mars om netthandel-gründer Einar Øgrey Brandsdal fra Kristiansand er i harnisk over den kristne og omstridte TV-kanalen «Visjon Norge».

- Jeg er kristen selv. Budskapet til daglig leder i «Visjon Norge», Jan Hanvold, er så ubibelsk som det kan få blitt, sier Brandsdal til Nettavisen.

Les også: Netthandelen-topp i ordkrig med kristen TV-kanal


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere