Kjell Ingolf Ropstad trakk seg lørdag ettermiddag som statsråd og KrF-leder etter skatteskandalen han er involvert i. Eks-KrF-lederen gikk av etter Aftenpostens avsløringer om at han bevisst tok grep for å unngå skatt på pendlerboligen hans. Det har vært delte synspunkter på å gi Ropstad støtte eller ikke støtte, men Frp-leder Sylvi Listhaug er 100 prosent sikker i en uttalelse til Dagbladet.

SISTE: Erna møter pressen klokken 16.00

- Det er bra at Ropstad trekker seg. Det som har kommet frem de siste dagene er alvorlige forhold, og jeg forstår godt at han nå velger å trekke seg. Dette er en tøff tid for både Ropstad og hans familie. Nå jeg håper jeg han får ro til å gjøre opp for seg og komme seg videre, skriver Listhaug i en SMS til Dagbladet.

Det var en angrende synder som møtte pressen lørdag:

Kontaktet Erna

På dagens pressekonferanse fortalte Ropstad at det var hans egen avgjørelse å trekke seg som barne- og familieminister og KrF-leder.

- Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sa Ropstad.

Og han la til:

- Jeg er fortsatt motivert for KrF, men det rette for partiet nå og for meg, det er at en annen som tar over stafettpinnen som partileder, sa Ropstad.

KrF-politikeren sa også at han vil fratre ledervervet så snart partiet er klar til å velge en ny leder. En slukøret Ropstad tok seg også tid til å takke Erna Solberg for tilliten.

Her annonserer KrF-politikeren sitt adjø til de to tunge postene i norsk politikk:

Vet ikke hvor mye han skylder

Da Nettavisen spurte Ropstad om hvor mye han faktisk skylder i skatt, så var det en uvitende KrF-politiker som svarte følgende:

- Jeg er i dialog med skatteetaten for å finne ut av det, og jeg er opptatt av å betale den skatten jeg skal betale.

På spørsmål om hvordan han nå skal reise seg svarte Ropstad:

– Som jeg sa i går, så er ikke tillit noe jeg kan kreve. Det er bare noe jeg kan gjøre meg fortjent til. Jeg brenner for KrF sin politikk, og er opptatt av å løfte min landsdel Sørlandet, så jeg håper at jeg kan bruke de neste fire årene til å gjøre en best mulig jobb for partiet og landsdelen.

Han meddelte til slutt at han angret på at han gjorde den vurderingen han gjorde tilbake i 2020.