RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug: Flyktninger skal returneres

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har varslet en innstramning i innvandringspolitikken.
Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har varslet en innstramning i innvandringspolitikken. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)
Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil returnere flyktninger - om nødvendig med tvang.

Åtte av ti asylsøkere her i landet sier de ser for seg en permanent fremtid i Norge. Det viser en rundspørring TV 2 har utført blant nesten 1.000 asylsøkere på 19 asylmottak over hele landet.

– De som får opphold fordi de har et beskyttelsesbehov, får innvilget midlertidig opphold i fem år. Blir det fred i løpet av den perioden, så skal de returnere til sine hjemland og være med på å bygge opp igjen samfunnet der, sier Listhaug til TV 2.

Tvang

– Hvis de ikke reiser frivillig, så må vi bruke tvang. Det er helt klart nødvendig å sikre en streng innvandringspolitikk, som betyr at du skal ha beskyttelse hvis du har krav på det. Men dersom du ikke har det lenger, da må man returnere, fastslår innvandringsministeren.

Ifølge Listhaug er det viktig å sørge for at tilstrømningen av asylsøkere avtar.

– Hvis vi skal greie å integrere de som får opphold, så må det være et antall som er håndterbart, sier hun.

Åtte av ti vil bli

TV 2 besøkte 19 akuttmottak for asylsøkere over hele landet der de delte ut et spørreskjema med ni spørsmål, på ni språk, for å få vite mer om asylsøkerne som er kommet til Norge.

Les mer: Åtte av ti asylsøkere vil bli i Norge for alltid

984 voksne asylsøkere svarte på spørsmål om seg selv og fremtiden. Svarene viser tydelig at asylsøkerne ikke ønsker å reise hjem. Selv om forholdene i hjemlandet bedrer seg, er det bare 15 prosent av de TV 2 snakket med som vil reise tilbake. Vel 5 prosent svarer at de ikke vet. 79 prosent sier de vil bli i Norge.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere