– Vi kommer til å kjøre Frp-politikk fremover, og det tror jeg alle gleder seg til nå. Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel etter å ha snekret masse grå kompromisser, som har skapt større og større frustrasjon i partiet, sier Listhaug til TV 2.

Frp forlot regjeringen denne uken etter at det ble klart at Norge hentet hjem den IS-siktede kvinnen fra Syria og hennes syke barn. Avgjørelsen skuffet Listhaug.

Les også: Ropstad ber om ro rundt Granavolden-plattformen

– Høyre hadde stått ganske hardt på at man ikke skulle hente dem hjem, og så snudde de helt i saken, og det var leit, sier hun.

– Men nå skal vi kjøre opposisjonspolitikk, som er noe Frp kan gjennom 40 år, og jeg gleder meg til å markere det som virkelig er Frps politikk.

Fengselkommentaren til Listhaug har ikke fått stå ukommentert i sosiale medier. Tidligere politisk kommentator i Bergens Tidende og TV 2, Mathias Fischer, ble denne uken statssekretær for den nye klimaministeren Sveinung Rotevatn (V). Søndag ettermiddag la han ut følgende melding på Twitter:

«Oppdatering etter et par døgn i fengsel: Jeg har det fint. Vaktene er hyggelige nok, og jeg synes det er helt greit at det er tre- og ikke firemannsrom.»

Nåværende kommentator i BT, Morten Myksvoll, refererer til barnehageinnlegget Listhaug hadde for to år siden, der hun opplyste om at hun trakk seg som justisminister:

Les også: Knut Arild Hareide ny statsråd: - Det har vært en heftig uke for meg

Listhaug gikk av som olje- og energiminister og ble erstattet av Høyres Tina Bru.

(©NTB)