Gå til sidens hovedinnhold

Listhaug: – Ingen utenom Norge skal få bestemme hvor mange flyktninger vi tar inn

– Vi skal være alternativet for dem som vil ha en klimapolitikk som ikke sender pumpeprisen over 20 kroner literen, sa Sylvi Listhaug.

Saken oppdateres.

Se Sylvi Listhaugs knallharde krav:

STORTINGET (Nettavisen): Det var en lettet Siv Jensen som torsdag kunne meddele at hun trekker seg. Etter å ha brukt 20 år på partiet, nær 15 av dem som partileder, skulle hun føre stafettpinnen videre.

Jensen pekte på 1. nestleder Sylvi Listhaug som den neste partilederen, og at Ketil Solvik-Olsen skulle tre inn som nestleder. Fredag kl. 10 holder partiet pressekonferanse om veien videre.

Sylvi Listhaug startet med å hylle Jensens lederperiode:

– Jeg ble svært overrasket og trist da Siv kom til meg og fortalte meg at hun ikke vil fortsette på Stortinget. Dette blir vemodig og rart for partiet. Samtidig kjenner jeg Siv såpass godt at jeg vet dette er en gjennomtenkt beslutning og riktig for henne. Selv om jeg gjerne skulle sett at hun fortsetter, sa Listhaug.

Les mer: Per Sandberg: - Vi mister en av Norges uten tvil beste politikere

– Jeg har jobbet med Siv siden 2001. Jeg har lært meg å kjenne henne som en tvers gjennom real person som er hardtarbeidende og har stor omsorg for dem rundt seg.

Om partiets vei videre, sa Listhaug at det blir viktig med både helse- og omsorgspolitikk og klimapolitikk i tiden fremover.

– Fremover skal vi rendyrke Fremskrittspartiet. Vi skal fremme våre forslag, og stemme for det vi er for, og mot det vi er mot. Målet er å gjennomføre mest mulig Frp-politikk. Vi skal være det blå alternativet med hjerte for vanlig folk. De som er syk og de som sitter nederst ved bordet. Frps helse og sosialpolitikk skal frem i lyset, slik vi husker det fra John Alvheims tid.

Les også: - Listhaug er kanskje den mest kontroversielle politikeren vi har

– Vi skal være alternativet for dem som vil ha en klimapolitikk som ikke sender pumpeprisen over 20 kroner literen, eller tvinger alle nordmenn til å kjøpe elbil. Vi vil bekjempe rådyre symbolske tiltak. Vi skal skape nye arbeidsplasser. Ikke flagge ut dem vi allerede har.

– Jeg er veldig ydmyk over at Siv peker på meg som hennes arvtager. I samråd med mannen min Espen, har jeg besluttet å takke ja til å bli leder i Frp, dersom partiet og landsmøtet ønsker det.

Listhaug trakk også frem innvandringspolitikken som en viktig sak for partiet fremover.

– Ingen skal få bestemme hvor mange flyktninger som kommer hit, utenom Norge. Hverken FN eller andre, sa hun.

Ketil Solvik-Olsen takket ja til å stille som 1. nestleder til landsmøtet. Han takket Siv Jensen for arbeidet hun har lagt ned for partiet.

– Nå har jeg en mulighet til å komme tilbake i politikken, og kombinere familie, næringsliv og politikken.

Solvik-Olsen bekreftet at han ikke vil søke noen stortingsplass dette året. Han fremhevet at han ønsket å prioritere familien, og at det ikke ville la seg kombinere.

Les mer om den dramatiske dagen for Frp:

Les også

Sandberg: – En seier for den destruktive fløyen i partiet

Les også

- Listhaug er kanskje den mest kontroversielle politikeren vi har

Les også

Sumaya Jirde Ali om endringer i Frp-ledelsen: - Har en skikkelig ekkel klump i magen

Les også

Siv Jensen trekker seg som partileder - peker på Sylvi Listhaug