RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug: «MDG er jordbrukets verste fiende»


Landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) skriver følgende i en kronikk i avisen Nationen: «Resultatet av MDGs politikk vil være at landet gror igjen, matproduksjonen går dramatisk ned, og vi må importere mer mat.».
Landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) skriver følgende i en kronikk i avisen Nationen: «Resultatet av MDGs politikk vil være at landet gror igjen, matproduksjonen går dramatisk ned, og vi må importere mer mat.». (Mediehuset Nettavisen)
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) tar et kraftig oppgjør med jordbrukspolitikken til Miljøpartiet de Grønne (MDG). Hun mener at ingenting ved partiets jordbrukspolitikk er positivt.

I en kronikk i Nationen skriver Listhaug at «Resultatet av MDGs politikk vil være at landet gror igjen, matproduksjonen går dramatisk ned, og vi må importere mer mat.». Kronikken har tittelen «MDG er jordbrukets verste fiende».

Matministeren sier i et intervju med sanne avis at hun har gått gjennom MDGs politikk og ikke funnet noe hun synes er positivt.

– Poenget til MDG er at vi skal erstatte kjøtt med andre produksjoner, men veldig mange vekster kan ikke dyrkes i Norge og vi må dermed importere mer om vi kutter i kjøttproduksjonen.

Listhaugs stab har gått igjennom tallene i MDGs alternative statsbudsjett og kommet fram til at bønder vil få økte utgifter på anslagsvis én milliard kroner med deres politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere