SISTE: Søndag klokken 12 er det samlet inn 6.539.336 millioner kroner til Leger Uten Grenser i Facebook-aksjonen som er en motreaksjon til blomsteraksjonen til Sylvi Listhaug.

Hundrevis av blomster ble sendt til Norges hardt pressede justisminister fredag.

Det har vekket mange reaksjoner, og i kjølvannet har flere aksjoner blomstret opp: Til Leger Uten Grenser og til Læringssenteret på Utøya.

Startet motaksjon

Initiativtaker Camilla Ahamath bestemte seg fredag klokken 21 for et helt spesielt initiativ:

– Jeg leste saken om at Listhaug var så stolt av blomstene hun hadde fått. Da tenkte jeg at det var helt utrolig. Da var det bedre å samle inn penger til noen som trenger det, og da ble det Leger Uten Grenser, sier Ahamath til BA.

Les også: Hareide: En fordel om Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles

Hun har kalt sin innsamling «Soldiers of Are og Odin – fundraiser for Leger Uten Grenser», etter radiovertene Are og Odin.

Søndag formiddag har det tikket inn over 6,5 millioner.

– Jeg tror folk har litt behov for å vise at det er flere av oss som ikke er blant dem som har sendt blomster til Listhaug. Siden Bjørnar Moxnes står bak mistillitsforslaget mot Listhaug, måtte det være et formål som passer til Rødt. Jeg vet at Leger Uten Grenser er en organisasjon han liker, sier Ahamath til BA.

SV-sympatisøren tror det gis på kryss og tvers av partitilhørighet.

– Mobiltelefonen min koker. Jeg tror jeg har svart på flere tusen meldinger og forespørsler, og jeg er positivt overrasket over all kjærligheten.

Moxnes: - Tusen takk!

Rødt-leder Bjørnar Moxnes takker for alle bidratt:

«Over en million kroner samlet inn på under ett døgn som svar til blomsteraksjonen - tusen takk for alle bidrag!»

Læringssenteret på Utøya

Det samles også inn penger til læringssenteret på Utøya.

Politisk rådgiver Robert Greiner (Ap) skriver på Twitter at:

«Hvis du ikke vil sende blomster kan du heller vurdere å gi et bidrag til Læringssenteret om demokrati og ekstremisme på Utøya.»

Listhaug i strupen på hatgrupper

Listhaug, som fredag var overveldende positiv til alle bukettene, har skjerpet tonen lørdag, og beklager at de også kommer fra hatgrupper.

Les også: Sylvi Listhaug går i strupen på hatgrupper