AKERSGATA, OSLO (Nettavisen): Mandag tok aktivister fra Extinction Rebellion seg inn i foajeen i Olje- og energidepartementet for å vise sin avsky mot norsk oljepolitikk.

Utenfor bygget demonstrer et titalls aktivister. Der fikk de besøk av Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Som vi sier på Sunnmøre; klipp deg og få deg en jobb. Det tenker jeg flere av disse skulle gjort i stedet for å stå her, svarte Listhaug da hun ble spurt om hun hadde noe budskap til demonstrantene.

Les også: Miljøaktivister inntok departementsbygg og sperret trafikken i Majorstukrysset

Her svarer Sylvi Listhaug på spørsmål fra leserne hos Nettavisen. Se svarene i videoen!

Ber Norge slutte å lete etter olje

Arvid Gundersson i Extinction Rebellion kommenterer Sylvi Listhaugs oppfordring slik:

– Jeg er forholdsvis nyklippet og har de siste to årene jobbet med internasjonal skatterett. Den norske regjeringen bør snarest slutte å lete etter mer olje og slutte med oljeproduksjon senest i 2025. Alt annet vil være et svik mot Parisavtalen, framtidas generasjoner og alle de som nå er rammet av klimaforandringer. Når skal Norge våge å slippe taket på oljen og i stedet bli en del av løsningen for en trygg og sikker framtid for oss alle?

Frølich: – Ytterliggående

Justispolitisk talsperson Peter Frølich fra Høyre mener aksjonistene fra Extinction Rebellion er miljøekstremister uten respekt for demokratiet.

– Dette er ytterliggående klimaekstremister uten respekt for demokratiet. Disse folkene kan du få billig av meg. Aksjonene har også en stor kostnad. Politiet tvinges til å bruke tid og ressurser på disse tullingene, sier Frølich til NTB.

Han peker på at aksjonistene har planlagt flere aksjoner hvor de ønsker å bli arrestert.