Det har skapt sterke reaksjoner at skolen ba foreldre svare på hvilke julesanger barna deres skulle få være med å synge.

Blant dem som har reagert er innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. På Facebook er hun klinkende klar på hva hun mener om saken.

- Dette er et bunnivå i å utslette våre egne tradisjoner! Skal man le eller gråte? Foreldre skal krysse av på hvilke julesanger barna kan synge. Skal man ta ut noen barn når den ene sangen skal synges, og hente de fra gangen når den neste skal synges? Har noen tatt skade av å høre «På låven sitter nissen»? En over 100 år gammel julesang skal altså foreldre krysse av om barna skal få lov å synge.

Også Venstres Abid Raja uttrykte sin mening om saken på Twitter.

- La nå barna få synge julesangene! Har vi ikke viktigere ting å problematisere enn dette?, skrev han før det ble kjent at skolen har trukket skjemaet.

Nettavisen mener: Sylvi Listhaug vil ha rask og smidig asylbehandling

- Unødig komplisert

Det var Stavanger Aftenblad som tirsdag skrev at foreldrene ikke bare måtte krysse av for om ungene deres kan være med på årets julegudstjeneste, men også bestemme hvilke julesanger, både med og uten religiøst innhold, de vil at barna skal være med på å synge.

Nå går Nylund skole bort fra ordningen. Skolesjef Jørn Pedersen sier at skolen hadde de beste hensikter og gjorde et grundig arbeid med å utarbeide informasjon i forkant av julearrangementene.

– Men avkryssing av julesanger er unødig komplisert for både lærere og foreldre, sier Pedersen.

I en pressemelding sier skolesjefen at de i dialog med rektor har besluttet å gå bort fra avkryssingen.

Nå blir foreldrene bedt om å se bort fra informasjonsskrivene om julearrangementet.

Les også: Kulturminister Linda Hofstad Hellelands Facebook-innlegg om norske tradisjoner får reaksjoner

Liste over sanger

Sangene med religiøst innhold var «Tenn Lys», «Det lyser i stille grender», «Et barn er født i Betlehem», og spesielt for sjettetrinnselever «Adventsnatt», «Pie Jesu» og «The Little Drummer Boy».

De andre sangene foreldrene skulle ta stilling til var «Et lys», «På låven sitter nissen», «Juletrall», «Den lure nissen» og «We Wish You a Merry Christmas».

Delte meninger

Parallelt med julegudstjenesten skal det arrangeres julesamling i skolens aula. Her var planen at foreldrene skulle krysse av for om eleven kunne delta eller ikke.

Rektor Frøydis Anthonsen sier det var driftsstyret ved skolen som bestemte fremgangsmåten.

Hun opplyste også at det var delte meninger i lærerstaben ved Nylund skole om fremgangsmåten som var valgt. Nå er den forkastet.