*Nettavisen* Nyheter.

Listhaugs «marsjordre» straks klar

Sylvi Listhaug (Frp) sa takk og farvel i Landbruks- og matdepartementet onsdag. Ny tar hun over ansvaret for Norges asylpolitikk. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Få timer etter at hun ble utnevnt som innvandrings- og integreringsminister ventes Stortingets seks største partier å legge fram en klar marsjordre til Frps Sylvi Listhaug.

Når stortingsgruppene i de seks forlikspartiene har gitt sin formelle godkjenning vil den nye avtalen om integrering bli lagt fram på en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget klokken 17, etter det NTB erfarer.

Avtaleskissen som de seks parlamentariske lederne har samlet seg om, legger klare føringer for den ferske statsråden. Etter det NTB forstår slås det blant annet fast at arbeidet med en god og effektiv integrering skal prioriteres og løftes.

Saken fortsetter under.

I tillegg er det formuleringer i avtalen som setter mål om å få asylsøkere med opphold raskere i gang med opplæring, utdanning og arbeid.

Avtalen slår også fast at bosetting i kommunene skal prioriteres og at kommunene skal kompenseres for sine ekstrakostnader. Stortingsflertallet ber også regjeringen legge fram forslag om å utvide ordningen med gratis kjernetid i barnehage.

Avtalen er en direkte oppfølging av asylforliket som stortingsflertallet samlet seg om 19. november. Da var det snakk om innstrammingstiltak og strakstiltak ved grensen. Ved siden av tiltak for bedre integrering, er det bosettingssituasjonen og kommunenes rolle og ansvar som denne gang har vært gjenstand for forhandlinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag