Gå til sidens hovedinnhold

Lite begeistring i USA for Syria-intervensjon

Washington (NTB-Reuters): Amerikanere flest er sterkt imot at USA skal involvere seg i krigen i Syria. Det gjør liten forskjell om det blir påvist at regimet bruker kjemiske våpen mot sivile, viser en måling.

Rundt 60 prosent er imot at USA griper inn i borgerkrigen, mens bare 9 prosent støtter en intervensjon, viser en meningsmåling gjort for Reuters av Ipsos.-

Tallet på tilhengere av en inngripen øker om det blir påvist at regimet til Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen. Men selv da er det bare 25 prosent som støtter en intervensjon, mens 46 prosent er imot.

Og det tallet har gått ned siden forrige måling, da 30,2 prosent støttet en intervensjon om kjemiske våpen ble brukt, mens 41.6 prosent var imot.

Tendensen i målingene er dermed at de grusomme bildene fra det angivelige kjemiske angrepet denne uka faktisk gjør amerikanerne mer kyniske og motvillige til å bli involvert i enda en krig i Midtøsten, en særdeles brutal krig.

Resultatet av måling tyder på at om president Barack Obama skulle velge å gripe inn, vil det være mot ønskene til et stort flertall av amerikanerne som er lei etter over et tiår med krig. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året