RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite flyfrykt 11. september

Sist oppdatert:
Toårsdagen for terrorangrepet mot USA ser ikke ut til å påvirke norske flypassasjerer. Hos SAS går billettsalget til den 11. september som normalt.

SAS opplever ingen passasjer-svikt i forbindelse med toårsdagen for flyangrepene mot World Trade Center i New York og Pentagon i Washington den 11. september 2001.

Oppgraderer sikkerhetstiltak

- I samråd med myndighetene vil vi heller ikke sette i verk noen ekstra sikkerhetstiltak utover de tiltakene som allerede er iverksatt, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth til NTB.

Men sikkerhetstiltakene vil bli strengere på norske flyplasser i årene framover som følge av terrorangrepet. 12 av landets flyplasser er allerede under utbedring, og de andre vil bli opprustet i løpet av halvannet år.

Sikkerhetstiltaktene går ut på at flyplassene må installere elektronisk programvare for bagasjekontroll, bedre inngjerdingene av flyplassområdene og overvåkingen av områdene der passasjerene kontrolleres.

Ekstra passasjer-gebyr

Kostnadene er det passasjerene som må dekke.

- Investeringene vil koste 650 millioner kroner, mens driften vil koste 460 millioner. Det betyr et ekstragebyr på 50 kroner for passasjerene, fortalte Avinor-direktør og direktør for Havarikommisjonen for luftfart og tog Sverre Quale under en pressekonferanse tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere