*Nettavisen* Nyheter.

Lite rocka 80-tall

Guitar Hero er ett av de morsomste spillene som finnes. Nå er 80-tallsversjonen her.

07.08.07 14:46

(Spillmagasinet): Når det gjelder nye versjoner av spill finnes det stort sett tre skoler. Skole 1 er nærmest kopibeskyttet av Electronic Arts og her gir man ut et helt nytt spill hvert eneste år, i hvert fall på papiret. Noen ganger er den helt nye versjonen en finpolert versjon av den forrige, andre ganger noe helt nytt (se «Fifa»-serien).

Skole 2 er ekspansjonspakke-skolen, her gir man ut nye versjoner av spillet til en billigere penge og stort sett er det nye baner, nye oppdrag og/eller andre nyvinninger. Også her er det ofte lite nytt, men noen ganger er det vel verdt pengene (se for eksempel «Shivering Isles» til «Oblivion»).

Skole 3 er å gi ut nye spill i serien med brask og bram med noen års mellomrom (se Halo 3).

Utviklerne bak «Guitar Hero Rocks the 80s» har akkurat åpnet en ny skole. En ny versjon av spillet, til full pris, som er dårligere enn originalen. Noe slikt er en stor sjeldenhet.

Et musikkspill (eller syngespill som «Singstar») er avhengig av materialet. «Guitar Hero» har aldri vært noen grafikkvinner, og det er heller ikke snakk om noe særlig annet enn å trykke på knapper i riktig rekkefølge (men, herregud så morsomt det er).

Så når en 80-tallsversjon kommer forventer man muligens en del av de skikkelig store hitene med gitarriff fra tiåret. Vel, noen er det her. Twisted Sisters «I Wanna Rock» og Dios «Holy Diver» er velkjente gitarriff. Men hvem fant ut at man skulle velge «Wraithchild» fra Iron Maiden?

Ok, så sangene er ikke akkurat de du kjenner best. Enda verre er det med coverne. Der de sist gang i hvert fall lignet en god del på originalen er de nå til dels svake. Noen ganger alt for svakt.

Ellers er spillet helt likt «Guitar Hero II». Grafikken er byttet ut med 80-tallshår og gitarer, men det er de samme stedene man spiller på og når sangmaterialet er dårligere er ikke dette akkurat verdens beste investering.

På Xbox 360 kan man laste ned nye låter til «Guitar Hero II» (riktignok til blodpris) - hvor enkelte er svært gode, og bedre enn her. Dessverre kan vi ikke anbefale dette som noe innkjøp, hvis du ikke er superlysten på nytt låtmateriale. Som så mange band har tenkt - det er bedre med noen nye låter som kanskje er dårlige, enn ingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.