RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liten fremgang koster for PhotoCure-konkurrent

Sist oppdatert:
Det amerikanske farmasiselskapet Dusa kan vise til en liten økning i salget av sitt legemiddel Kerastick i tredje kvartal, men har også økt salgs- og markedsføringskostnadene
Selskapet er en konkurrent av norske PhotoCure innen markedet for fotodynamisk behandling av forstadier til hudkreft. Dusa er forløpig de eneste med markedsføringstillatelse for et slikt produkt i USA, mens PhotoCure er i ferd å få sitt legemiddel Metvix godkjent av de amerikanske myndighetene.

Dusa opplyser i sin tredje kvartalsrapport at de i tredje kvartal solgt 1.938 behandlingsdoser av legemiddelet Kerastick, som er virkestoffet i deres fotodynamiske behandling Levulan PDT. Det er en liten økning fra andre kvartal de leverte 1.912 enheter, og 1.842 i første kvartal.

Antallet utplassert lysenheter hos hudleger økte fra 323 ved utgangen av andre kvartal 360 ved utgangen av tredje kvartal. Lysenheten BLU-U brukes til å belyse virkestoffet under behandlingen.

- Vi er fornøyd med å kunne melde at etter slutten av tredje kvartal ser kombinasjonen av vår fremgang i å utdanne leger og vårt nye salgsteam, ut til å gi meget positive effekter på salget av Kerastick. Imidlertid vil kostnadene fra salgsteamet og andre nye markeds- og salgsinitiativer øke våre kostnader fremover, og dette er ventet og lede til en økning av våre netto driftstap inntil den tid da økt salg oppveier økte kostnader, sier konsernsjef dr. Geoffrey Shulman i DUSA i en kommentar.

Dusa hadde inntekter på 163.155 dollar i tredje kvartal, mot 51.185 i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på minus 4,1 millioner dollar mot minus 7,5 millioner dollar i samme periode i fjor justert for ekstraordinære inntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere