*Nettavisen* Nyheter.

Liten holdningsendring etter 22. juli

Oslo (NTB): Mange spådde at holdningene til minoriteter ville endre seg etter terrorangrepene 22. juli i fjor, men det har ikke skjedd, mener 14 organisasjoner som jobber mot diskriminering.

- Romfolk-debatten viser at vi ikke har innsett hvor farlig det er å redusere mennesker til negative stereotypier, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til Dagbladet.

Tidligere i sommer møttes de 14 organisasjonene i ombudets brukerutvalg som jobber mot diskriminering, for å diskutere likestilling og likeverd etter 22. juli. I møtereferatene slås det fast at til tross for «mye snakk» har lite endret seg, skriver avisa.

«En runde rundt bordet synliggjorde at organisasjonene ikke har opplevd store endringer i sin hverdag», heter det.

Selv om det ble uttrykt som en klar målsetting fra myndighetenes side, rapporterte ingen av organisasjonene om styrket dialog og samarbeid med myndighetene.

- Tilbakemeldingene fra dem som jobber tettest på de utsatte gruppene, er at det var en rosetogeffekt i en kort periode. Men i den grad man kan snakke om en 22. juli-effekt, så har altså den flatet helt ut nå, sier Ørstavik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.