RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liten interesse for bankenes Pan-aksjer

Sist oppdatert:
Bankenes nedsalg av aksjer i Pan Fish i forbindelse med gjeldskonvertering har ikke fått den enorme interessen, og kun 42 prosent av de tilbudte aksjene er solgt
Det går frem av en flaggemelding fra Nordea, som sammen med DnB er største kreditorer og eiere i oppdrettsselskapet Pan Fish.

Totalt har bankene forpliktet seg til å selge inntil 6.256 millioner Pan-aksjer i nedsalget, men ifølge Nordea ble kun 2.621 millioner aksjer solgt.

Etter en fordeling mellom bankene sitter Nordea igjen med 7,2 milliarder Pan-aksjer, noe som utgjør 38,2 prosent av aksjene i selskapet. Nedsalget er gjort til kurs 5 øre.

I henhold til refinansieringsavtalen av 10. oktober 2003 har imidlertid Nordea forpliktet seg til å benytte en andel av Nordeas ansvarlige konvertible lån til Pan på 95.229.441 kroner til igjen å erverve det samme antall aksjer i Pan som Nordea har solgt i nedsalget.

Etter denne konverteringen vil Nordeas eierandel øke til 42,9 prosent. Dersom resten av lånet konverteres vil Nordeas eierandel øke til 43,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere