Liten, lekker og livsfarlig

Action-bilspillet «Burnout: Legends» på Playstation Portable er noe av det råeste du kan putte i lomma.

06.12.05 08:57

Lanseringsspillene til Playstation Portable er kraftig dominert av bilspill, og nå dukker det opp enda et. Men «Burnout: Legends» passer ikke inn i kategorien «nok et bilspill» – det altfor bra.

«Burnout 3: Takedown» viste verden hva høypotent, eksplosiv ekstremkjøring egentlig var for noe i fjor, og nå får du den samme opplevelsen på din 17 centimers lange håndholdte Playstation, PSP.

Bygger på «Burnout 3»
«Burnout: Legends» er i hovedsak bygd på fjorårets «Burnout 3: Takedown», men ikke helt. Både oppgaver og baner er i tillegg hentet fra «Burnout 2» – som Pursuit -moduset og Airport-banene.

I Pursuit kjører du politibil og skal ta igjen og kjøre ned de kriminelle før de kommer seg unna i fluktbilen. Det er svinvanskelig til å begynne med, men øvelse gjør som kjent mester.

Den aggresive kjøringen, takedowns - hvor du presser motstanderne ut av veien, psyker dem ut eller får dem til å kollidere på annet vis, fet musikk og den fantastiske grafikken er ellers som et samlet pressekorps gledet seg over for et år tilbake.

Tunnelsyn
Playstation Portables drøye fire tommers skjerm viser stort sett nok til å manøvrere gjennom svingene og presse motstanderne av banen med *kremt* stålkontroll, men ikke alltid.

Noen ganger, med full turbo og en del action i bildet, er det særlig vanskelig å se hvor veien går. Flere enn en gang har jeg svingt feil vei, bommet på en innkjørsel eller krasjet i utstikkere i veien, rett og slett fordi jeg ikke oppdager tidlig nok hvor jeg skal.

Min eminente andrefører Kristian Evensen har også rapportert om noen få bugs i spillet, men jeg har så langt ikke hatt problemer med spillet.

Rå kjøreglede
Snarere tvert i mot. «Burnout: Legends» er blant de beste spillene du får til konsollen i dag, og du bør ikke ha noen betenkeligheter med å kjøpe spillet.

Spillet er som storebroren bygget rundt et poengsystem hvor du temmelig raskt belønnes med nye biler, baner og modi, og det blir mer og mer vanskelig å legge det fra seg. Du bare klare 200.000 poeng for å se hvilken bil du får da.

Du spiller og får poeng på to forskjellige måter. Enten i Single Event, hvor du velger fritt blant bilklassene og hvilke typer løp du vil kjøre, eller i World Tour hvor du må kjøre løp etter en hvis plan i turneringen.

Støtter Game Sharing
Opp til seks personer kan spille sammen over PSP-ens innebygde trådløse nettverk.

Spillet er også et av få som støtter Game Sharing. Det vil si at om du har kjøpt spillet kan du overføre baner og biler til en kamerat og spille mot ham uten at han selv har spillet i sin PSP. Ganske enkelt genialt.

Om du fremdeles ikke er overbevist om at «Burnout: Legends» er spillet for deg, så ta en tur til din nærmeste forhandler og prøv det selv. Velg Single Event og prøv en runde Road Rage. Gled deg.

Og ja, den slitsomme DJ-en fra «Burnout 3: Takedown» har heldigvis fått fyken på lommeutgaven av spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.