*Nettavisen* Nyheter.

Liten nedgang i antall asylsøkere

Oslo (NTB-Iselin Rønningsbakk): Hittil i år har 2.077 personer søkt asyl i Norge. Det er en nedgang på 3 prosent fra samme periode i fjor.

I mars søkte 654 personer om asyl i Norge. Det er 12 flere asylsøkere enn i februar, men hele 127 færre enn i januar, da 781 personer søkte om asyl i Norge, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Somaliere, afghanere og eritreere utgjør de største gruppene av asylsøkere. Hittil i år har det kommet 484 asylsøkere til Norge fra Somalia, og dette utgjør en økning på 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I de andre asylsøkergruppene har det vært nedgang i søkertallene sammenlignet med de tre første månedene i 2011. Hittil i år har det kommet 169 asylsøkere fra Eritrea, og dette er en nedgang på 40 prosent. 225 personer fra Afghanistan har søkt om asyl i Norge hittil i år, og det utgjør en nedgang på 3 prosent.

I februar konkluderte UDI og Politiets utlendingsenhet med at mange hviterussiske asylsøkere utnyttet ordningen med frivillig retur, og UDI besluttet derfor midlertidig å stoppe returstøtten til denne gruppen. Etter dette, gikk antall asylsøkere fra Hviterussland i mars ned til 15. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.