RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liten oljeprisendring etter nedgang

Sist oppdatert:
Mandag falt oljeprisen 3,1 prosent anført av prisfall på fyringsolje. I morges er oljeprisen stabil, men ytterligere prisfall kan komme. Les hvorfor
Oljeprisen styres fortiden av temperaturforventningene til de nordøstlige delene av USA. Grunnen er at dette området konsumerer omtrent 80 prosent av USAs forbruk av fyringsolje.

Er det kaldt i disse områdene, da stiger prisen på olje. Er det som nå, ikke så kaldt som antatt, da faller prisen. Fortiden har anslagene om kaldere vær en ventet i disse områdene ikke slått til, noe som har fått oljeprisen til å falle.

Mandag falt WTI-olje for levering i februar hele 3,1 prosent til 42,12 dollar fatet, mens den samme kontrakten i morgentimene tirsdag er svakt opp til 42,37 dollar fatet. Dette melder Bloomberg.

Fallet i oljeprisen kom som en følge av at prisen på fyringsolje falt kraftig, hele 4,8 prosent, i USA mandag. Fyringsolje falt til sitt laveste nivå siden 10. september, og har falt 26 prosent siden 22. oktober, da kontrakten for fyringsolje ble handlet på sitt høyeste siden den ble introdusert som instrument på råvarebørsene i 1978.

Årsaken er at etterspørselen etter oppvarming i form av olje vil bli 26 prosent lavere enn normalt mellom 4. januar og 10. januar. Dette melder Weather Derivatives.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere