*Nettavisen* Nyheter.

Liten pågang for å få adgangskort til retten

Oslo (NTB): De ti første som ønsket seg adgangskort til terrorsakens første dag sto i kø en halvtime før Borgarting lagmannsrett åpnet fredag morgen. Ved lunsjtider var det fortsatt over 100 plasser igjen.

13.04.12 11:52

- Det er 140 plasser totalt, og de som ønsker å følge rettssaken fra publikumssalen, må hente adgangskort én dag i forveien, forklarer Irene Ramm til NTB. Det vil ikke være mulig å reservere plass eller få kort som gjelder for flere dager av gangen. Saken går i Oslo tingrett, men det er Borgarting lagmannsrett som deler ut adgangskortene.

Blant de ti som sto utenfor lagmannsretten fredag morgen, ble samfunnsengasjement og -interesse oppgitt som grunn til å ville få med seg minst én dag av den viktigste rettssaken i Norge etter krigen.

Ved lunsjtider var det rundt 30 personer som hadde skaffet seg adgangskort og dermed drøyt hundre plasser igjen til dem som vil være til stede på åpningsdagen.

Saken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik starter i sal 250 i Oslo tinghus mandag morgen. Der er det bare mediene og de som er direkte berørt av saken, som har adgang. Publikum vil sitte en egen sal hvor det overføres lyd og bilde fra hovedsalen. Det er ikke bestemt om den vil være åpen under hele rettssaken.

- Dette vil bli vurdert fortløpende. Vi oppfordrer alle som ønsker å følge rettssaken i Oslo tinghus, til å følge med på nettsidene våre, domstol.no/22-7. Der er det også informasjon om hva man får lov til å ta med seg inn i tinghuset under rettssaken, sier Ramm. Hun ber folk beregne god tid til sikkerhetskontrollen, som blir tilsvarende den som er på flyplasser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.