RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litt lysere utsikter for Spania

Sist oppdatert:
Madrid (NTB-AFP): Det ser ut til å bli et bedre år for spansk økonomi enn tidligere antatt, med en vekst på 1 prosent og flere arbeidsplasser, ifølge landets finansminister.

Spania har vært gjennom fem år med resesjon og har en arbeidsledighet på 26 prosent. Men nå tror spanske myndigheter at situasjonen er i ferd med å snu.

For første gang siden den spanske eiendomsboblen sprakk i forbindelse med finanskrisen 2008, ligger det an til at antall nye arbeidsplasser overstiger antallet som går tapt.

– I 2014 vil ikke bare spansk økonomi vokse – vekst på om lag 1 prosent er ventet – men Spania vil også få et nettooverskudd på jobber, sa finansminister Luis de Guindos på en konferanse i Brussel tirsdag.

I tredje kvartal i fjor greide spansk økonomi endelig å krabbe ut av resesjonen med en vekst på 0,1 prosent.

Økonomer mener at den store testen er om spansk økonomi vil være robust nok til å kunne sørge for nye arbeidsplasser til mange av de 5,9 millioner spanjolene som var registrert som arbeidsledige i fjerde kvartel 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere