RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litt mindre elendig fra Acta

Sist oppdatert:
Acta fikk et nytt blodig underskudd i fjerde kvartal, selv om tallene ikke var fullt så ille som samme kvartal året før. Målet er fortsatt positiv kontantstrøm fra driften i andre halvår
Acta fikk et resultat før skatt på minus 75,1 millioner i fjerde kvartal, mot minus 163,0 millioner samme kvartal året før.

Omsetningen falt fra 73,5 til 63,5 millioner. Driftsresultatet før avskrivninger, nedskrivninger og avsetninger gikk fra minus 50,0 til minus 6,2 millioner kroner.

Selskapet beskriver inntektene som tilfredsstillene og kostnadsutviklingen som god.

Salget av Acta Bank pågår, men er ikke avsluttet, opplyses det.

Acta fokuserer nå på distribusjon av finansielle produkter, og alt som er relatert til produksjon av tjenester og produkter er solgt eller outsourcet, opplyses det.

Kostnadskuttene går etter planen, ifølge rapporten.

Markedsutsiktene for spareprodukter er fortsatt generelt svake. Acta opplever likevel god aktivitet og tilfredsstillende forretningsvolum i på slutten av 2002 og ved inngangen til 2003, heter det.

- Styret fastholder sin tidligere målsetning om at selskapet vil nå positiv kontantstrøm fra drift (EBITDA) i andre halvår i år, etter at alle kostnadsreduksjoner er gjennomført i andre kvartal 2003, gitt dagens markedsforhold, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere