RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litt svakere enn ventet fra Hydro (Ny)

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og Eivind Reiten økte resultatet solid fra i fjor, men tallene for tredje kvartal var likevel litt svakere enn analytikerne hadde ventet. Olje og energi var bedre enn ventet, resten svakere
Oppdatert med flere detaljer.

Norsk Hydro fikk et resultat etter skatt på 2.397 millioner kroner i tredje kvartal, mot 513 millioner samme kvartal i fjor. På forhånd var det ventet 2.415 millioner, ifølge estimater hentet inn av TDN Finans.

Omsetningen økte fra 40,8 til 41,9 milliarder kroner. På forhånd var det ventet 42,5 milliarder.

Driftsresultatet økte fra 3.945 til 5.730 millioner kroner. Her var det ventet 5.983 millioner.

Sterk på olje og energi

Ser man på anslagene på de enkelte områdene viser det seg at driftsresultatet for Olje og energi, på 5,3 milliarder kroner, var 0,4 milliarder bedre enn ventet blant analytikerne. Både Aluminium, Agri og Petrokjemi gjorde det svakere enn ventet.

Målet for olje- og gassproduksjon i år oppjusteres fra 510.000 fat oljeekvivalenter pr. dag til 520.000.

Produksjonen i tredje kvartal isolert sett var 489.000 fat, en økning på 8 prosent fra samme kvartal i fjor. I fjerde kvartal ventes det en vesentlig økning til 560.000 fat pr. dag.

- Oljeprisene i norske kroner var på samme nivå, mens prisen på naturgass var 17 prosent høyere enn i tilsvarende periode året før, heter det i kvartalsrapporten.

- Resultatforbedringen knyttet til driften i forhold til tredje kvartal 2002 er særlig påvirket av høyere olje- og gassproduksjon samt lavere utforskingskostnader innenfor olje og gass, heter det i kvartalsrapporten.

- Det er særlig tilfredsstillende å registrere at Hydros gode resultater innen Olje og Energi har forankring i sterk produksjonsvekst og god kostnadskontroll, i tillegg til at vi har høye olje- og gasspriser, sier generaldirektør Eivind Reiten.

- Aluminiumresultatene er fortsatt svake, men det er positivt at
tempoet i vårt forbedringsprogram fortsatt er høyt, heter det i kvartalsrapporten.

- Gjødselmarkedene viser god utvikling, og Agri framstår som en konkurransedyktig og veldrevet gjødselvirksomhet foran utskillelsen som eget børsnotert selskap, sier Reiten videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere