*Nettavisen* Nyheter.

Liu er fortsatt Kinas usynlige nobelprisvinner

Beijing (NTB-AFP): To år etter at han ble tildelt Nobels fredspris, er den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo fortsatt innesperret, og det er ikke en gang klart hvilket fengsel han befinner seg i.

Kinesiske myndigheter har også sørget for å sette familien hans i husarrest eller tvunget dem til taushet, ifølge støttespillere.

De demokratiske reformene som Liu har kjempet for, synes lengre unna enn noensinne. 56-åringen har også sju år igjen å sone av straffen som han ble idømt for statsfiendtlig virksomhet i 2009.

Få opplysninger har lekket ut om hvordan Liu har det nå. Det sies at han lider av hepatitt, men for øvrig har kinesiske myndigheter sørget for at å legge lokk på all informasjon om den politiske fangen.

Dermed er det også vanskelig å vite om han fortsatt befinner seg i et fengsel i provinsen Liaoning nordøst i Kina, der han først ble fengslet.

Lius kone, Liu Xia sitter i husarrest i Beijing, mens brødrene hans nekter å snakke med pressen. Hvis de uttaler seg om saken, risikerer de å miste muligheten til å besøke sin bror. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.