*Nettavisen* Nyheter.

Liv Marit Wedvik er død

Countryartist og progamleder Liv Marit Wedvik omkom lørdag i en drukningsulykke ved Moen Camping i Risør. Foto: Christina Tveit (Aust Agder Blad) og TV 2

Countryartisten Liv Marit Wedvik mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag.

24.05.15 11:01

Nødetatene fikk melding like etter klokka 09.00 lørdag om at en kvinne hadde havnet i vannet ved Moen camping i Risør.

- Noen har funnet henne i vannet og meldt fra. Da helsepersonell kom til stedet ble hun etter kort tid erklært død, uten at redningsarbeid ble iverksatt, sier operasjonsleder Martin Ugland hos Agder Politidistrikt til Aust-Agder Blad.

VG melder nå at det var countryartisten Liv Marit Wedvik fra Skien. Politiet ventet med å offentliggjøre identiteten til den omkomne til de pårørende var varslet.

– De pårørende ber innstendig om at mediene lar dem få være i fred i sorgen, sier Mæhre til NTB.

Hun etterlater seg mannen Kjetil Bergan, som hun giftet seg med i 2008, og to døtre fra et tidligere forhold.

På pinsetur

Wedvik var på pinsetur på campingplassen da hun falt i vannet. Hun ble forsøkt gjenopplivet da hun ble funnet.

Politiet i Agder har opplyst at det ikke er grunn til å tro at noe straffbart har skjedd i forbindelse ulykken. Det er foreløpig ikke kjent hvordan hun havnet i vannet, eller hvor lenge hun lå der før hun ble funnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Countryartister ga ut debutalbumet «Then he kissed me» i 2003, og rakk å gi ut tilsammen syv album frem til 2010. Foto: (TV3)

– Hun ble erklært død på stedet. Vi vet ikke omstendighetene rundt hendelsen ennå, sa operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB tidligere lørdag.

Countryartist og programleder

Liv Marit Wedvik var en norsk countryartist og programleder. Hun ga ut debutalbumet «Then he kissed me» i 2003, og har siden den gang gitt ut seks album frem til 2010.

I 2006 var hun programleder for realityserien «Ville Vesten» på TV3, før hun selv var med som deltager i «Skal vi danse» på TV 2 høsten året etterpå - hvor hun endte på en 5. plass. I 2010 var hun også med i «71 grader nord» på TVNorge. Her var det til slutt Stig Kjos som slo countryartisten ut av realityserien etter en duell i pil- og bueskyting.

- Det er deilig å vinne, men jeg synes det er ille at Liv Marit må reise hjem - hun er den jeg liker aller best her, sa han i episoden.

I en tekstmelding til Nettavisen etter drukningsulykken skriver Kjos:

- Dette var helt forferdelige nyheter. Jeg ble veldig godt kjent med Liv Marit under «71 grader nord», og vi ble gode venner etter programmet. Hun var en utrolig bra dame som alle elsket å være sammen med.

Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2 bekrefter at Wedvik i fjor høst var med på et opptak til et halvtimes program som har vært tenkt sendt på kanalen over sommeren. Det skriver VG.

- Tankene våre går til familien, som vi selvsagt etter hvert vil rådføre oss med i forhold til hva vi gjør med programmet, sier Bjarne Laastad til VG.

I sorg

På Liv Marit Wedvik sin Facebook-profil strømmer det inn kondolanser. Dagen før ulykken postet Wedvik dette bildet:


I en melding skriver kjendisstylist Erlend Elias Bragstad at han ikke kan få uttrykt sterkt nok hvor vondt det er å høre om Wedviks tragiske bortgang, og at han verdsetter de gode minnene de hadde sammen.

Pål Anders Ullevålseter, en nær bekjent av Wedvik, sier til TV 2:

– Jeg er i sjokk. Liv Marit var alltid utrolig blid og en positiv dame. Mine tanker går til familien og hennes nærmeste i denne tunge perioden, sier han, og fortsetter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

– Hun spredte så mye glede! Liv Marit dør ung, men hun har hatt et enormt rikt liv.

I en tekstmelding til Dagbladet utrykker også artistkollegaen Hanne Sørvaag sin sorg:

- Sender varme tanker til familien. For en forskjell en dag kan gjøre, så skjørt er livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.