Gå til sidens hovedinnhold

Liv Signe åpner for heroindebatt

- I utgangspunktet skeptisk, men ønsker debatt, sier Navarsete.

Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner for debatt om å gi heroin til narkomane.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg i utgangspunktet er noe skeptisk, men jeg ønsker ikke å legge lokk på den diskusjonen, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette er en sak der det er svært delte meninger i Senterpartiet. Jeg har bestemt med for å legge til rette for en prosess der vi skal diskutere dette med et åpent sinn i partiets organer, sier Navarsete.

Har vært feige
Senterungdommens leder Johannes Ringdal vil gi leger adgang til å gi heroin til de tyngste narkomane, i tråd med forslaget fra utvalget som Thorvald Stoltenberg har ledet.

– Senterpartiets ledelse har vært feige og fraværende i rusdebatten. Nå må vi ta denne debatten både i Senterpartiet og inn mot regjeringen, sier Johannes Ringdal.

– Det er utopi å tro på et rusfritt samfunn. Derfor må vi åpne for heroinassistert behandling kombinert med yrkestrening og utdanning for de tyngste brukerne, sier han.

Fungerer ikke
– Vi må innse at dagens politikk ikke fungerer. Derfor må det tas nye grep, sier Ringdal.

– Så du frykter ikke at heroinforslaget vil være et første skritt mot legalisering av narkotika?

– Nei, dette vil gjelde et fåtall personer. Liberalisering er en helt annen debatt. Her må vi kunne ha flere tanker i hodet samtidig, sier Senterungdommens leder. Han mener det ikke er noen motsetning mellom holdningsskapende og forebyggende behandling på den ene siden og utdeling av heroin til de tunge brukerne, sier Ringdal. (ANB)

Kommentarer til denne saken