RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Laila Hope

Live-debut på Fedje-ferge

Sist oppdatert:
Det var duket for TV 2-bandet Roy Hilmars aller første opptreden da teknisk avdeling i Bergen hadde sommerfest på M/S Austrheim fredag.

Teknisk har på de siste festene sine latt TV 2-ansatte, fortrinnsvis teknisk-ansatte, stå for musikalske innslag. Denne gangen var fire ferske band booket inn, og bandet med tilknytning til TV 2 Sumo, Side2.no, iBergen og med sminkøren Gry Olsen Tronvoll som trommis, var et av dem.

Lydproblemer

Til tross for tekniske problemer er primus motor i bandet, Roy Hilmar Svendsen i iBergen.no, fornøyd med debuten:

- Vi ble veldig godt mottatt. Folk foran scenen hoppet og klappet. Mange av dem var riktignok ektefeller og samboere av oss i bandet, men det så også ut som om de andre festdeltakerne koste seg, sier han.

Å spille i baugen på en ferge gir en noe spesiell akustikk. Etter første låt fikk bandet beskjed om at lyden måtte skrus ned, og i siste nummer røk monitoren og det ferske bandet hørte ingenting av hva som ble spilt.

- Det endte med kaos og latter, humrer Svendsen som sammen med bandkollegaene Asle Bentzen, Jan Inge Ebbesvik, Alvaro Avarez Ricciardelli og Gry Olsen Tronvoll nå satser videre.

- Dette ga mersmak, så fredagsøvingene våre på USF fortsetter, fastslår han.

Prisbevisst

De tre andre bandene som var hyret inn til sommerfesten var sammensatt for kvelden, og hadde på kort tid øvd inn et repertoar.

Tre av musikerne hører hjemme på Sporten, mens resten jobber på teknisk.

Jan Edward Sævig som sto for bookingen, er svært tilfreds med både Roy Hilmars og de andre bandene:

Vi liker å la folk fra huset spille på festene våre, og har gjort dette også to ganger tidligere. Vi prøver å rekruttere flest musikkfolk fra vår egen avdeling når vi skal ha fester, men det er jo kjekt med gjester også. Det er morsomt å se kolleger i andre roller enn vanlig, og dessuten er de langt billigere enn eksterne band. Bandene spiller for den nette pris av to drikkebonger ekstra til hver musiker, røper han.

De spesialsammensatte bandene hadde følgende besetning:

Band 1: Tobba Brandeggen (gitar, vokal), Steinar Høydal (keyboards, melodica), Asle Igland (bass/Sporten), Geir Huneide (slagverk)

Band 2: Mads Grønbæk (keyboards, trekkspill, gitar, vokal), Geir Huneide (slagverk), Svein Henning Berstad (bass, kor), Jonn Erik Aasen, (vokal/Sporten), Magnus Sveen (gitar, vokal/Sporten)

Band 3: Pål Schaathun, (keyboards), Ove Magne Løseth (akustisk gitar, vokal), Atle N. Nilsen (trommer), Steinar Høydal (gitar, melodica, litt hyl & skrik i bakgrunnen), Jan Sævig (bass, vokal)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere