RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LIVE: Øygards kone fortsetter sin forklaring

Sist oppdatert:
Reidun Øygard har inntatt vitneboksen. Følg saken live her.

(NTB/Nettavisen): Mandag fikk vi først høre Øygard forklare seg om de mye omtalte Skype-loggene, i tillegg til at jenta fikk spørsmål om dette. Kona vedgikk i retten mandag at språket som den tidligere Vågå-ordføreren har brukt overfor jenta, var uakseptabelt. Samtidig støttet hun mannens forklaring, blant annet om at hun ikke var på en handletur den siste dagen under oppholdet på hytta på Kråkenes høsten 2009, da det første overgrepet ifølge tiltalen skjedde.

- Den viktigste rollen hennes nå er jo ikke å være støttespiller, men å bekrefte historien, sa forsvarer Mette Yvonne Larsen om Reidun Øygards vitneprov mandag.

Les saken: Øygard grillet om «griseprat»

Turen til Farris Bad
Aktor Klundseter fortsatte sin utspørring av Reidun Øygard med å vise til dokumentasjon av kontoutskrifter i forbindelse med en felles tur jenta og paret hadde til Kråkenes i 2009, da det første overgrepet skal ha funnet sted.

Videre gikk han over til den mye omtalte turen til Farris Bad i Larvik i 2011.

- Dette var noe de snakket mye om hjemme. Jenta ønsket å bli med på en campingtur med kjæresten og flere venner, men hun fikk ikke lov til det av moren, forteller Reidun Øygard. Derfor ble det til en tur til Larvik med Rune Øygard. Selv var kona forhindret fra å bli med, på grunn av jobb.

Kona forteller videre at hun ikke reagerte på turen, ettersom det ikke er noe klart skille mellom arbeid og fritid for henne og mannen.

- Det ble ikke slik han hadde tenkt. Men hvor formelt det var, vet jeg ikke, sier hun på spørsmål om mannens planer for turen, blant annet et møte med Color Line.

I en tidligere forklaring har kona fortalt at dette møtet skulle være i Larvik, ikke i Oslo - der Color Line har hovedkontor. Hun sier nå i retten at hun misforsto hvor møtet skulle være og legger samtidig til at hun ikke sitter på detaljer om turen.

Klundseter fortsetter med å spørre hvilke tanker Reidun har gjort seg om hvorfor jenta har anmeldt ham for overgrep. Kona forklarer det med mannens reaksjon mot jenta.

- Det bikket litt over for ham da han oppdaget at hun ikke snakket sant, sier hun og viser til da de fant ut at jenta sa hun skulle overnatte hos dem, men angivelig planla å sove hos kjæresten. Vi ville ikke bli brukt i et spill som vi ikke hadde kontroll på. Det var ei jente vi følte ansvar for, sier kona til Rune Øygard.

Fikk eget betalingskort
Etter Klundseters utspørring tok Øygards advokat Mette Yvonne Larsen over.

Også hun hadde flere spørsmål knyttet til hytteturen der det første overgrepet skal ha funnet sted. Hun stilte også flere konkrete spørsmål angående ting Reidun skal ha kjøpt til jenta. I tillegg fikk hun et betalingskort til disposisjon.

- Det var jeg som foreslo det. Jeg var opptatt av at hun skulle få en god start på videregående. Men det var ikke noen fri bruk, forteller Reidun Øygard om kortet.

Reidun Øygard forteller at jenta ved en rekke anledninger glemte igjen saker hos dem, og hun har tanker om at hun gjorde det for å kunne komme tilbake eller at Rune og Reidun Øygard måtte reise hjem til henne. Dette var foranledningen for at jenta fikk gaver av dem.

- Vi synes det var greit å ha noe å bruke når hun var oss, forteller kona til den tiltalte.

Etter å ha forklart seg om parets forhold til jenta ba forsvarer Larsen Reidun Øygard om å fortelle om tiden rundt anmeldelsen av saken, da de var på hytta i Sjodalen.

- Først kom en telefon der jentas mor ba Rune Øygard holde seg unna jenta, før han fikk en melding fra søskenbarnet sitt. De trodde det var problemer i jentas hjem, forteller kona.

Reidun Øygard forteller at mannen kontaktet politiet dagen etter, fortsatt bekymret for jentas situasjon.

Reidun Øygard anslår at mannen og jenta har vært alene fem-seks ganger på nattestid. Hun sier det videre tar en halvtime for henne å dra på butikken i hjembygda. Videre ber Larsen om kona til den tidligere ordføreren har noen tanker om at mannen skal ha hatt 50 samleier med jente.

- Jeg fester ingen som helst tillit til det. For slik jeg lærte henne å kjenne, er hun fryktelig opptatt av å få oppmerksomhet, sier Reidun Øygard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere