RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool priset til 2,1 mrd

Sist oppdatert:
Styret i Kop Football og styret i Liverpool er nå enig om prisen på den ærverdig fotballklubben, som dermed blir amerikansk.
Kop Football tilbyr 5.000 britisk pund pr. aksje for Liverpool, noe som priser fotballklubben til 174 millioner pund, eller drøyt 2,1 milliarder norske kroner.

Kop Football overtar samtidig rentebærende gjeld på 44,8 millioner dollar i transaksjonen.

Kjøperen Kop er et privat selskap som eies av herrene George Gillett jr. og Thomas O. Hicks. George Gillet jr. har bygget opp sin formue på blant annet vintersportsanlegg og kjøttforedling. Han er blant annet eier av 80 prosent av NHL-klubben Montreal Canadiens.

Partner Hicks er en Dallas-basert dollarmilliardær som har bygget opp sin formue som selskapsraider gjennom Hicks Muse Tate & Furst, og er blant annet kjent for kjøpet av den amerikanske klubben Texas Rangers i 1999

Nytt stadion

I planen med kjøpet ligger det bygging av et nytt stadion for klubben med 60.000 sitteplasser ved Stanley Park hvor det allerede foreligger byggetillatelse. I en pressemelding avviser Kop oppslag om at det har vært vurdert deling av stadion med en annen klubb.

Kop har i forbindelse med tilbudet allerede fått aksepter fra aksjer tilsvarende 62,2 prosent av utestående aksjekapital. Selskapet indikerer at de vil beholde dagens ledelse i klubben, og tilbyr samtidig aksjonærene som godtar budet livsvarige forkjøpsretter til billetter til klubbens matcher.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere